4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkentte kültür-sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta değişik sahnelerinde 9 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 2 yapıtla seyirci karşısına çıkacak.


Başkentte hafta içerisinde gerçekleştirilecek sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:


Büyük Tiyatro: William Shakespeare'in ölümsüz eserinin yönetmenliğini John Burgess üstlendiği "Kısasa Kısas" 28, 30 Ekim ve 2 Kasımda sahnelenecek.


Küçük Tiyatro: "Şahane Düğün" adlı oyun hafta boyunca seyirciyle birlikte olacak.


Şinasi Sahnesi: Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Tek Kişilik Şehir" yarın tiyatroseverleri bekliyor. Oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut ve Benian Dönmez rol alıyor.


Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan" ise 28 Ekimde küçük seyirciyle beraber olacak.


Akün Sahnesi: "Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi" adlı oyun hafta boyunca izlenebilir.

Oyunda, Mithat Erdemli, Servet Pandur, Nezih Işıtan, Mehmet Akay, Zafer Güllü, İlhan Kantarcı, Zerrin Epikmen, Aykut Ünal, Mesut Turan, Akın Erozan, İlham Yazar ve Kayhan Sarıgöllü rol alıyor.


Altındağ Tiyatrosu: Namus ve töre cinayetlerine kurban gidenlerden kumalara, berdelle evlendirilenlerden modern yaşamın sıkıntılarını yaşayanlara kadar her türden kadının sorunlarını işleyen "Kadıncıklar" oyunu hafta boyunca sahnede.


İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi: "Kurban" isimli eser, yarın, 31 Ekim ve 1 Kasımda seyirci karşısına çıkacak.


Oda Tiyatrosu: "Gözlerin Ardındaki Çocuk" adlı oyun, 30 ve 31 Ekimde sahne alacak.

Oyunda, Down Sendromlu çocuğunun doğumundan sonra yaşamı tamamen değişen, yalnızlığa itilen bir kadının, yaşamın kötü sürprizleri karşısında ne kadar güçlü kalabildiği anlatılıyor.


125. Yıl Çayyolu tiyatrosu: Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü eserinden Tarık Günersel tarafından sahneye uyarlanan "Aşk-ı Memnu", 31 Ekim, 1 ve 2 Kasımda sahnelenecek.


Opera-Bale


Opera Sahnesi: Çaykovski'nin ünlü eseri "Kuğu Gölü" yarın izleyici karşısına çıkacak.

Puccini'nin "Madam Butterfly" operası 29 Ekim Pazartesi günü izleyici karşısına çıkacak.

Yönetmen Fatih Akın'ın 60. Cannes Film Festivali'nde "En İyi Senaryo Ödülü" alan ve Almanya adına Oscar'a aday gösterilen filmi "Yaşamın Kıyısı" sinemalarda.

Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak, Tuncel Kurtiz, Hanna Schygulla, Patrycia Ziolkowska ve Nursel Köse'nin rol aldığı film, emekli bir dul olan Ali'nin yalnızlığını paylaşması için hayat kadını Yeter'e para teklif etmesini ve beraberinde gelişen olayları anlatıyor.

"Karayip Korsanları"nın yıldızı Keira Knightley ile James McAvoy'un başrolünü üstlendiği "Kefaret-Atonement" gösterime girdi. Joe Wright'ın yönettiği film, Ian McEwan'ın kitabından Christopher Hampton tarafından senaryolaştırılarak beyazperdeye aktarıldı. Knightley ile McAvoy'a, Romola Garai, Saoirse Ronan, Brenda Blethyn, Vanessa Redgrave, Juno Temple ve Michelle Duncan'ın eşlik ettiği film, 13 yaşındaki Briony'nin, ablası ve çocukluk arkadaşını gizlice izleyip gördüklerini yanlış aktarması sonucu bir trajediye neden olmasını işliyor.

Tüyler ürpertici serinin yeni halkası "Testere 4-Saw 4" seyirciyle buluştu. Yönetmenliğini Darren Lynn Bousman'ın üstlendiği filmde, Tobin Bell, Lyriq Bent, Costas Mandylor, Scott Patterson, Angus MacFadyen, Athena Karkanis, Justin Louis, Sarain Boylan ve Shawnee Smith rol alıyor.

İran Devrimi'ni konu alan çizgi romandan beyazperdeye uyarlanan "Persepolis", haftanın dördüncü yeni filmi. Yönetmenliğini Vincent Paronnaud ile Marjane Satrapi'nin üstlendiği Fransız yapımı animasyon film, Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.

Raytur seyahat acentesi tarafından düzenlenen fotoğraflarla kompozisyonlar sergisinde, Kurtuluş Savaşı yıllarını konu alan 60 renkli fotoğraf bulunuyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında geçen önemli olayların fotoğraflarından meydana gelen kompozisyon, 1.45x1.45 ebadındaki fotoğraflardan oluşuyor. Sergi, 15 Kasıma kadar açık kalacak.

Ressam Sevinç Güven Doğancan'ın doğanın renklerini işlediği sergisi 30 Ekimde Atakule Vakıfbank Sanat Galerisinde açılacak. Sanatçının özellikle yeşilin ağırlıklı olduğu yapıtlarının yanı sıra kış manzaraları da izlenime sunuluyor. Sergi, 11 Kasıma kadar sanatseverlerle birlikte olacak.

aa
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 12:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?