4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent'te Rice protestosu

Türkiye Gençlik Birliği, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın yapacağı ziyareti protesto etti.

Kızılay Güvenpark'ta toplanan Türkiye Gençlik Birliği üyesi grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "ABD işbirlikçisi Katil PKK", "Rice Ankara'dan defol" gibi sloganlar attı. Altında 'atış serbest' yazan Condoleezza Rice'ın fotoğrafı hedef tahtasına konularak vatandaşlardan oklarla Rice'ı vurmaları istendi.

Grup adına yapılan açıklamada, "Türkiye'ye kin kusturan PKK'yı destekleyen Mehmetçiğin ölmesine neden olan Rice hangi yüzle Ankara'ya geliyor" denildi. Rice'ın hesap vermek için gelmesi durumunda 'Başlarının üzerinde yeri olduğu belirtilerek "Ama pazarlık için geldiğini biliyoruz" denildi. Yapılan açıklamanın ardından Gençlik Marşı'nın söyleyen grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 17:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuna koru IP: 88.244.132.xxx Tarih : 2.11.2007 12:44:19

neden protesto ediyoruzki neredeyse tuvalete giderkende amerikadan izin isteyecek hale gelmedikmi? 8 askerimizin akıbeti meçhul hani nerede bir yetkili nerede bir açıklama ama önce amerikaya gidilip icazet alınmalı! nedemişler borç alan emir almasınıda öğrenecek bu işler bu acz ile ancak bu kadar yapılır sanırım bu daha iyi günlerimiz...........