3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkentte 'Saltanata son' eylemi

Kendilerine 'Saltanata Son Gönüllüleri' ismi veren bir grup, başkentin en işlek merkezlerinden biri olan Kızılay'ın meydan olması için gerçekleştirdikleri eylemde top oynayıp, ip atladılar.

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan grup üyelerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odaların Ankara şubeleri ile bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi. Yapılan basın açıklamasında Kızılay'ın bir zamanlar başkentlinin bir nebze de olsa soluk aldığı mekanlardan biri olduğu, ancak bu görüntüye artık rastlanmadığı belirtildi.

Evlerine kapanmak istemediklerini, insanca yaşam istediklerini ve Kızılay'ın yaşamlarına geri dönmesini istediklerini belirten grup, Kızılay'ı yaşamlarının bir parçası olarak görmek, yaşamak, yayalaştırmak, meydanlaştırmak istediklerini dile getirdi.

Düdük sesleri ve alkışlar eşliğinde, 'Susma Haykır, Saltanata Hayır' sloganının atıldığı eylemde, grup üyelerine 'Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son' yazılı beyaz toplar dağıtıldı. Toplarla bir süre oynayan gruptakiler, daha sonra ip atladılar. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 19:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?