4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkentte soba faciası: 3 ölü

Demetevler'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen aile bireylerinden 3'ü öldü, 2'si ise komada.

Demetevler 2. caddedeki bir apartmanın 5. katında meydana gelen olayda, aynı evde oturan 5 kişilik ailede, dün akşam saatlerinde ilk olarak babaanne Emine Dölek (74) sobadan sızan gazdan hayatını kaybetti.

Annesinin öldüğünü Sincan'da oturan akrabalarına haber veren oğlu Burhan Dölek (52), eşi Gülbahar Dölek (40) ve çiftin oğlu İsmail Dölek (19) ile Emine Dölek'in kızı Şükran Oruç (56) ise sızıntıyı fark etmeyerek evde kalmayı sürdürdüler.

Sabah akrabaların eve gelmesiyle ortaya çıkan olayda, Emine Dölek, annesinin evinde kaldığı belirtilen Şükran Oruç ve Gülbahar Dölek'in hayatını kaybettiği, Burhan Dölek ve İsmail Dölek'in ise yarı baygın halde olduğu belirlendi.

Ambulanslarla hastaneye kaldırılan Burhan Dölek ve oğlu İsmail Dölek'in sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Yaşamını yitiren 3 kişinin cesetlerinin ise kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılacağı belirtildi.

Faciayı yaşayan ailenin maddi durumlarının iyi olmadığı, belediye tarafından dağıtılan kömürü kullandıkları öne sürüldü.
A.A
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 15:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?