3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkentte su arbedesi

BAŞKENTTE SU ARBEDESİ

Başkentte suyun ücretsiz verilmesi için 2 gündür eylem yapan Halkevleri mensupları ile polis arasında yine arbede çıktı.

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi üzerindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmak isteyen Halkevleri mensupları, polis barikatı ile durduruldu.

Halkevleri mensupları imza standı kurmak istediklerini ve polisin demokratik haklarına engel olduğunu iddia etti. Polis müdürleri ise gruba, "Burası orman değil. Burada kamp kuramazsınız, çiçeklere zarar veriyoruz" diye tepki gösterdi. Göstericiler ile polis arasında yaşanan tartışmanın ardından Milli Müdafaa Caddesi'nde yapılan açıklamada suyun ücretsiz verilmesi talep edildi.

Yapılan açıklamanın ardından imza toplamak için belediyenin önüne geçmek isteyen grup üyeleri, yine polis barikatı ile karşılaştı. Göstericilerin barikata yüklenmeleri üzerine polis, megafonla grubu eylemin kanunsuz olduğu yönünde uyardı. Yapılan tüm uyarılara rağmen eylemin sürmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri grubu çember altına aldı. 7 eylemci gözaltına alınırken, gözaltına alma sırasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından eylemciler çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BAŞKENTTE SU ARBEDESİ
BAŞKENTTE SU ARBEDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 13:48:03
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 14:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?