4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkentte su protestosu!

Başkentte devam eden su kesintisi nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan bir grup, protesto eylemi yaptı

Belediyenin Milli Müdafaa Caddesi'ndeki binası önünde toplanan grup adına yapılan açıklamada, “Ankara'da belediyenin, belediyeciliğin iflas ettiği günler yaşandığı” savunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Ankara'yı susuz bırakmakla kalmayıp, su kesintisini dahi yönetemeyen ve bu konuda yine sorumsuz davranan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şimdi de keyfi bir biçimde Ankara'da 3 günlük yeni bir kesintiye gideceğini açıkladı.

Ankara'da yaşama geçirilen 'Gökçek belediyeciliği' ile yapılan, halka hizmet yerine zulüm etmektir. Kendisine yöneltilen her türlü eleştiriye, 'bunlar ideolojik davranıyor' karalamasını yönelten Gökçek, halkın, bilim çevrelerinin söylemlerini dinlemek yerine onlarla seviyesiz ağız dalaşlarına girmeyi tercih etmektedir.”

Protesto eylemine katılan Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin ise “salgın hastalık başlayabilir” uyarısında bulunarak, “Yaşanacak her şeyin sorumlusu Gökçek'tir” iddiasında bulundu.

Sağlık Emekçileri Sendikası yetkilileri de musluklardan akan suyun, klor kokusu alınana kadar içilmemesini istediler. Konuşmaların ardından okunan, “Ankara halkının talep ve önerileri” başlıklı yazıda, Gökçek'e, “istifa” tavsiyesinde bulunuldu.

Protestocu bazı vatandaşlar da 1 haftadır sularının akmadığını belirterek, artezyen kuyulardan taşıdıkları suyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlattılar.

Daha sonra, belediyenin giriş kapısına su bidonu bırakan protestocular, “Gökçek boş durma, bidonları doldur”, “Gökçek gidecek, sular akacak”, “Gökçek boş durma bize su getir” sloganları attılar, “Su hayattır, suyumuzu kimse satamaz”, “13 yıldır Ankara'yı yönetemeyen Gökçek, su kesintilerini de yönetemedi” yazılı dövizler taşıdılar.

AA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 17:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.167.xxx Tarih : 8.08.2007 18:32:28
GEL DE KIZMA ! ELLERİNDE SU BİDONLARIYLA KIZILAYIN ORTASINDA EYLEM YAPIYORLAR. OYSA YAĞMUR DUASI YAPANLARIN ARKASINDA SAF TUTUP DUA ETSELER ÇOK DAHA FAYDALI BİR İŞ YAPMIŞ OLMAZLAR MIYDI ? SAYIN KENT HABER OKUYUCULARININ HOŞ GÖRÜLERİNE SIĞINARAK BİR FIKRA AKTARIYORUM: KURAKLIK ÇEKİLEN YİNE BÖYLE BİR DÖNEMDE, KÖYDEN AHALİ TOPLANIP, CUMHUR CEMAAT HOCANIN ARKASINDA KASABA DIŞINA DOĞRU, YAĞMUR DUASI İÇİN YOLA KOYULMUŞLAR. TAM YOLUN ORASINA GELDİKLERİ BİR YERDE, HOCA ARKAYA DÖNÜP;"BİRE ZINDIKLAR, BİRE İMANSIZLAR BEN SİZİNLE YAĞMUR DUASINA GİTMİYORUM." DEMİŞ. AHALİNİN MORALİ BOZULMUŞ. "AMAN HOCAM NE KUSURUMUZ VAR ? NE ETTİK ?" DEMİŞLER. HOCA; "SİZİ İNANÇSILAR, YAĞMUR DUASINA GİDİYORUZ AMA HİÇ BİRİNİZDE ŞEMSİYE YOK" DEMİŞ. K. Mükremin BARUT 08 Ağustos 2007 ANKARA