4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkentte su protestosu

Halkevleri Genel Sekreteri Ender Büyükçulha, "Su kesintileri, yalnızca sıcak havalarda bizi daha sıkıtlı bir hayata mahkum etmekle kalmayacak, salgın hastalıkları da beraberinde getirecektir" dedi.


Halkevleri üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Müdafaa Caddesi’ndeki binası önünde, Ankara’da uygulanan "su kesintilerini" protesto etmek için toplandılar.


"Su hakkı satılamaz", "ASKİ’nin suyu çıktı, Gökçek istifa" sloganları atan grup üyeleri, ellerinde "Halk ekmekten sonra halk su mu geliyor", "Kömür, makarna değil, su istiyoruz" yazılı dövizler taşıdılar.


Halkevleri Genel Sekreteri Ender Büyükçulha, burada yaptığı konuşmada, Ankara’da susuzluğun gerçek nedeninin "küresel ısınma ve kuraklık olmadığını kötü ve sorumsuz yönetim olduğunu" savundu. Büyükçulha, şunları kaydetti:
"Su kesintileri, yalnızca sıcak havalarda bizi daha sıkıntılı bir hayata mahkum etmekle kalmayacak, salgın hastalıkları da beraberinde getirecek. Yine bilim çevreleri ve ilgili meslek kuruluşları, başta ishal ve kolera olmak üzere su yokluğundan ve beraberinde gerekli hijyen koşullarının sağlanamamasından kaynaklı ciddi sağlık sorunları yaşanacağına ve geniş kitleleri etkileyeceğine dikkat çekmektedir.
Sağlık Bakanlığı yetkilileri dahi kesintilerin gün aşırı yapılmasını önermektedir."

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 14:23:24
Güncelleme :1 Ağustos 2007 Çarşamba 14:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?