4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkentte travestilerden eylem

Pembe Hayat Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti ve Transeksüel Dayanışma Derneği üyeleri, travestilere yönelik para cezalarını ve travesti cinayetlerini protesto için kefen giyerek eylem yaptı.


Kızılay Yüksel Caddesi'nde vatandaşların şaşkın bakışları arasında toplanan bir grup travesti, üzerlerinde "Travesti olmanın bedeli 117 YTL", "Polis şiddetine son", "Travestiyiz, buradayız, alışın" yazılı kefenlerle yere yatarak eylem yaptı.

Grup adına bir açıklama yapan Buse Kılıçkaya, yaşanan vahşetin gerçek yüzünü göstermek için bir araya geldiklerini belirterek, "2 gün önce Bursa'da İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun önünde yapılan basın açıklamasında 'tekrar doğmak istiyorum' diyen, insanca yaşamak için
mücadele eden arkadaşımızın katili sadece onu bıçaklayan zanlı mı? Transeksüelleri ve travestileri görmezden gelen, fuhuş yapmaya zorlayan zihniyetlerinizin bu cinayetle ilgisi olmadığını kim söyleyebilir?" dedi.


Ece'yi ona başka iş imkanı vermeyen, eğitim hakkını ihlal edenlerin öldürdüğünü söyleyen Kılıçkaya, "Hiçbir sosyal güvencesi olmayan, fuhuş dışında çalışma imkanı olmayan bizlerin para cezasını hangi parayla ödeyeceğiz. 117 YTL para cezası kesilerek, keyfi olarak saatlerce gözaltına alınıyoruz. Zorunlu seks işçiliğine itilmemiz kabahat değil de, insanca bir yaşam istememiz mi kabahat?" diye konuştu.
Temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasını istemediklerini söyleyen Kılıçkaya, "Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının tanımlanmasını talep ediyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 20:45:01
Güncelleme :23 Ağustos 2007 Perşembe 21:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?