4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent'teki aşk cinayeti çözüldü

Başkent'te geçen hafta boş bir arazide öldürülmüş halde bulunan erkek cesedi olayıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Eryaman'da 11 Kasım 2007 günü sabaha karşı boş bir tarlada A.Y. (48) isimli bir kişinin cesedi bulunmuştu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin bir hafta süren çalışmaları sonucunda olayla ilgili D.E. (35) ve A.Y.'nin eşi N.Y. (42) gözaltına alındı. N.Y.'nin, eşini tuzağa düşürerek öldürttüğü iddia edildi.

N.Y.'nin sevgilisi olduğu öne sürülen D.E. emniyette verdiği ifadesinde, 2 yıldır N.Y. ile aşk yaşadıklarını iddia ederek, "N.Y. daha rahat görüşebilmemiz için kocasını öldürmem gerektiğini söyledi. Bunun için 4 bin YTL para ve üç bilezik vererek silah almamı istedi" dedi. Zanlı, olay günü saat 22.00 sıralarında N.Y.'nin kız kardeşine misafirliğe gittiğini belirterek, "A.Y., N.Y'yi almak için Eryaman'daki kız kardeşinin evine gitti. N.Y. arabaya binmek üzereyken ben de birden arabaya binerek silahımı çekip devam etmesini söyledim" dedi.

Daha sonra N.Y.'nin arabadan indiğini ifade eden zanlı, ıssız bir yere gittikten sonra A.Y.'yi kafasına tek el ateş ederek öldürdüğünü itiraf etti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayı aydınlatmak için 170 kişinin ifadesini alıp 42 ayrı adreste inceleme yaptı. Yapılan çalışmalarda N.Y. ile D.E.'nin sürekli görüştükleri ve birlikte şehir dışına çıktıkları tespit edildi. Bunun üzerine D.E. gözaltına alındı. 20 yaşında bir kız çocuğu olan N.Y. ise kocasının ölümünün ardından yedisi için mevlit okuttuğu sırada helva ve pilav dağıtırken gözaltına alındı. Zanlılar Sincan Adliyesi'ne sevk edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 17:13:17
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 20:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?