4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Batıkent'te muhtarlık soygunu

Batıkent’te karakola 200 metre uzaklıktaki bir muhtarlıkta ilginç bir soygun yaşandı. İnönü Mahallesi Muhtarlığı’na gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 45 bin mahalle sakinin nüfus kaydının bulunduğu bilgisayar kasasını çaldı. Hırsızların çelik kasaya dokunmamaları dikkat çekti.

BATIKENT İnönü Mahallesi Muhtarlığı’nda ilginç bir soygun yaşandı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Polis Karakolu’na 200 metre uzaklıkta bulunan muhtarlıktaki monitör, yazıcı ve çelik kasaya dokunmazken, 45 bin mahalle sakininin kaydının bulunduğu bilgisayar kasasını çaldı. İsyan eden Muhtar Nurettin Arslan 45 bin kişinin nüfus bilgilerinin kötü amaçlarla kullanılabileceğini söyledi.

HEDEF BİLGİLER

Prefabrik muhtarlık binasının arka penceresindeki demir parmaklıkları, parkın yanındaki banktan söktükleri tahtayla açan hırsızlar maddi değeri olan eşyalara dokunmadan sadece mahallelinin kayıtlarının bulunduğu bilgisayar kasasını çaldı. Muhtar Arslan, bilgilerin sahte nüfus cüzdanı ve pasaport ile birtakım sahte işlerde kullanılmak üzere çalındığını iddia etti. Yaklaşık iki bine yakın seçmen kaydını da yaptıklarını belirten Arslan, oy verme işlemi sırasında da büyük aksaklıkların çıkabileceğini dile getirdi.

KARAKOL 200 METRE

Muhtarlık binasının Batıkent Polis Karakolu’na sadece 200 metre uzaklıkta olduğunu anlatan Arslan, hırsız veya hırsızların karakoldan da çekinmeden hırsızlık yaptığına hayret ettiğini söyledi. Arslan, 15 yıldır muhtarlık yaptığını ve son birkaç yıldır bölgede hırsızlık olaylarının arttığına vurgu yaptı. Vatandaşlardan hırsızlık konusunda sürekli şikayet aldıklarını kaydeden Arslan, en sonunda kendilerinin de soyulduğunu sözlerine ekledi.

MUHTARLIK SOYGUNLARI DİKKAT ÇEKİYOR

SON günlerde muhtarlıkların soyulması dikkat çekerken, son olarak hırsızların hedefi Siteler ve Kırıkkale’deki muhtarlıklar olmuştu. Siteler Seyfi Demirsoy Mahallesi muhtarlığına giren hırsızlar bilgisayarları alarak kayıplara karışmıştı. Kırıkkale’nin Gürler Mahallesi muhtarlığına da geçtiğimiz günlerde giren hırsızlar vatandaşların bilgilerinin bulunduğu evrakları çalmışlardı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 05:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?