3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bayan Gül, 81 çocuğa kucak açtı

81 ilden seçilen 81 öğrenciyi eğitim hayatları boyunca himayesine aldığını açıklayan Hayrünnisa Gül, "Beni anneniz olarak kabul edin" diyerek, her türlü maddi ve manevi yardımı yapma sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, '81 İlden 81 Yıldız' Projesi kapsamında Türkiye'nin her bir ilinden seçilmiş eğitimde ve sporda başarılı ancak maddi güçlükler yaşayan çocukları himayesine alıyor.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sporun önemine de dikkat çekilmek istenen proje kapsamında 81 ilden iki kız iki erkek dörder aday gösterildi. Çankaya Köşkü'nde yapılan eleme sonrası her bir ilden bir çocuk proje kapsamında destek kazandı. Projenin tanıtımına il milli eğitim müdürlüklerinden görevlendirilen proje sorumlu müdürleri, öğrenciler ve ünlü sporcular katıldı.

Destek görecek öğrencileri temsilen bir konuşma yapan Ankara'dan 9. sınıf öğrencisi Sultan Sekmen, iki odalı ve sobalı evlerinde ders çalışmakta zorlandığını, okul müdürünün desteğiyle okul yurdunda kaldığını ve üniversiteye hazırlandığını anlattı. ODTÜ Kamu Yönetimi'ni kazanarak kaymakam olmayı hedefleyen Sekmen, "Benim bundan sonra iki tane annem var. Teşekkürler Hayrünnisa annem" diyerek firstladye teşekkür etti.

Hayrünnisa Gül ise, "Ülkemizin dört bir yanından bizlere neşe, canlılık ve dinamizm getiren sevgili gençler hepiniz hoş geldiniz" diyerek öğrencileri selamladı. Eğitimin önemini vurgulayan Gül, "Çocuklara 'okuyun mutlaka eğitiminizi tamamlayın' diyoruz. Çünkü bugün karşı karşıya kaldığımız pek çok sorunun nedeni cehalet" dedi.

"Arzumuz, gayemiz içinde bulunduğunuz şartlara rağmen başarılı olmanız" diyen Gül, bazı şehir ve öğrencilerin ismini tek tek sayarak, "Sizler aynı başarı öyküsünün kahramanlarısınız. Biz size 81 yıldız adını verdik. İnanıyoruz ki, yarınlarımızı aydınlatacak, başarılarınızla milletimizin gurur kaynağı olacaksınız Tek isteğim var. Hedefinizi belirlerken çıtayı hep yüksek tutun. Bilimde, sanatta, sporda geleceğin yıldızları siz olacaksınız. Hepinizin gözünde bu ışık var" şeklinde konuştu.

"Beni anneniz olarak kabul edin" diyen Gül, projeyle destek gören çocuk sayısını ileriki zamanda arttırmak istediklerini de kaydetti. Konuşmasının sonunda iki çocuk Gül'e çiçek verdi.

Proje tanıtımına katılan ünlü futbolcu Emre Belözoğlu, Gül'e proje için teşekkür ederek, "Onlar bizden daha şanslı çünkü onların ikinci bir annesi var" diye konuştu. Galatasaray'ın milli futbolcusu Servet Çetin ise kendisinin de benzer zorlukları yaşadığını anlatarak, "Onlar zaten seçilmiş insanlar. Ben de zor şartlar altında çalıştım. Çok çalışır ve inanırlarsa bizden daha iyi yerlere gelebilirler" şeklinde açıklama yaptı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Mektupları okurken gerçekten gözyaşlarıma hakim olamadım. Seçim yapmakta çok zorlandık. Keşke her ilden 10-20 tane çocuğum olsaydı" diyerek bir anne gibi çocukların eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi desteğini eksik etmeyeceğini bildirdi.

İçinde yaşadıkları zor şartları anlatan çocuklar ise, geleceğe daha umutlu baktıklarını söyledi. Çankaya Köşkü'nde Gül'ün misafiri olan çocuklar daha sonra Anıtkabir ve Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni de gezecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?