3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bayan Gül adaşıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye'de kalp nakli yapılan en küçük hasta olan adaşı Hayrünnisa Altandağ ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan habere göre, yaklaşık 3 aydır tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi (GÜ) ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu olan 2 yaşındaki Hayrünnisa Altandağ, ailesiyle birlikte Hayrünnisa Gül'ü Dışişleri Konutu'nda ziyaret etti.

Minik Hayrünnisa'nın iyileşip kendisini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Hayrünnisa Gül, küçük kıza acil şifalar dilerken, ameliyatı gerçekleştiren doktorları tebrik etti. Hayrünnisa Altandağ'ın, şu anda organ nakli için sıra bekleyen tüm hastalara ümit olduğunu dile getiren Hayrünnisa Gül, "Hayrünnisa, kalp nakli yapılan en küçük hasta olarak ülkemizin adeta maskotu oldu. Zor durumda olan tüm hastaların umudu olacak inşallah. Organ nakli için de örnek teşkil edecek'' diye konuştu.

Ziyarette minik Hayrünnisa'nın doktoru GÜ Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan da hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?