3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bayar: Taşın altına gövdemi koydum

DP Genel Başkan adayı Mehmet Ali Bayar, "Geçmişin kavgalarıyla zaman kaybetmeyelim, geleceğe bakalım" dedi.

Bayar, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde devam eden DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ve demokrasinin sıkıntı içinde olduğunu savunarak, "Kenara itilmiş bu misyonu yeniden merkeze taşımak zorundayız. O yüzden bu durum, genel başkanlık yarışından daha ötedir" dedi. "Gelin geçmişin bütün kavgalarını, farklılarını kendi aramızda bir kenara koyalım" diyen Bayar, "Bu partinin tarihi bizler için sadece siyasi bir tarih değildir. Aynı zamanda aile tarihlerimizin de bir parçasıdır" diye konuştu. Genel başkanlık için daha fazla adayın olması gerektiğini belirten Bayar, şunları kaydetti:

"Elimi değil, gövdemi taşın altına koydum. Gelin birlikte bu partiyi birlikte taşıyalım. Bu partinin geçmişindeki kavgalarda, hiziplerde benim dahilim yoktur. Ben yarınlara bakarım. Geçmişi değiştiremeyiz ama geleceği birlikte inşa edebiliriz. Geçmişin kavgalarıyla zaman kaybetmeyelim, geleceğe bakalım."
Bayar, ara rejimin sonucunda ortaya çıkan bir iktidarı Türkiye hak etmediğini ileri sürerek, "AK Parti iktidarı tıkanmıştır. Türkiye AK Parti'nin bir alternatifi çıkarmak zorundadır. Bu alternatifte DP'dir" şeklinde konuştu.

"BU PARTİ ASLA BİR DAHA ÇADIRLARDA KONGRE YAPMAYACAKTIR"
"Bu parti asla bir daha çadırlarda kongre yapmayacaktır" diyen Bayar, "Bir güne sığdırılmış bir çadır tiyatrosu kongresi, bütün Türkiye'nin takip ettiği kongredir" dedi.

DP Ankara delegesi Agah Oktay Güner'in saatine bakmasını da eleştiren Bayar, "Sayın Güner, adayların konuşmalarından sıkılmayın. Kongrelerden korkmayın. Kongrelerin oldu-bittiye getirilmesinden korkun" diye konuştu. Türkiye'nin 840 gün sonra seçimlere gideceğini belirten Bayar, şöyle devam etti:

"Merkez sağ, DP'nin etrafından alternatif çıkarmak zorunda. Başka yol yoktur. Yol bu yoldur. Vicdanlarınıza sesleniyorum. Delege iradesi, milletin iradesidir. Delege, iradesine ve yetkisine sahip çıkmalıdır. Kimse bu iradenin ve yetki üzerinde baskı yapamaz. Bu parti babamızın malı değildir. Hepimizin ve tarihin malıdır. Bu parti milletin vesayetindedir. Bu kongreden mutlaka güçlenerek çıkmalıdır."

Bayar, genel başkanlık için yarışan 3 adayında kimsenin adayı olmadığını dile getirerek, "Buradaki üçümüzde kimsenin değil, sizin adayınız. Bir tek size ve delegenin iradesine sığınabiliriz" ifadesini kullandı. Bayar, şöyle devam etti:
"Ben bu kongrenin bu şartlarda yapılmasından rahatsız oldum. Çünkü Türkiye'nin geçmişin kavgalarını yeniden bu kongre salonunda üretmeye ihtiyacı yok. Bu partinin tüm kongrelerinde alınmış kararlar sadece Türkiye'nin değil, dünyanın kaderini de etkilediler. Ben böyle kongreler yapılmasını istiyorum. Bu partinin tarihinde, bu parti 1 günde kongre yapmanın ayıbıyla, evlerine dönecek. Ben, yeni bir kadro, vizyon ve misyonla, tarihi reddetmeden, bu tarihin üzerine geleceği inşa etmek istiyorum. Kavgadan değil, barıştan yanayım. Genel başkan olursam size kavga değil, barış vaat ediyorum. Türkiye'de AK Parti'nin ve devletin bitiremeyeceği tüm kavgaları çözecek parti DP'dir. Kürt sorunu diyorlar. Kürt ve sorun yan yana koymak ağrıma gidiyor. Kürtler Türkiye'nin zenginliğidir, ayrılamaz parçasıdır. Eğer çalışırsak size iktidar vaad ediyorum".

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 17:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?