1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Bayındır Barajı'na makyaj

Ankaralılar dev bir dinlenme ve piknik alanına daha kavuşuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bayındır Barajı ve çevresini Ankaralıların piknik alanı haline getiriyor.

Bayındır Barajı çevresindeki yeşil alanları ve baraj göletini vatandaşların piknik yapabileceği mekanlar olarak yeniden dizayn eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve ANFA Genel Müdürlüğü piknik alanında devam eden çalışmalarını Haziran ayı sonunda bitirmeyi planlıyor.

Bu nedenle Bayındır Barajı Haziran ayı sonuna kadar halkın girişine kapatıldı. Toplam 1400 dönüm aktif piknik alanına sahip Bayındır Barajı’nda şu anda 575 bin metre kare kullanıma açık piknik alanı bulunuyor. Temizlik ve peyzaj işlerinin yürütüldüğü alanda, vatandaşların kullanması için 600 adet tahta piknik masası ve barbekü yerleştirilecek. Piknik alanında ayrıca 50 adet çeşmenin yanı sıra 4 adet de tuvalet yapılacak.

Bölgede vatandaşların güvenli bir ortamda eğlenmelerini sağlamak üzere 24 saat boyunca güvenlik hizmeti verecek olan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 4 adet atlı güvenliği de vatandaşların hizmetine sunacak.

Gökçek: Piknik alanlarını çoğaltıyoruz

Bayındır Barajı piknik alanında çalışmaları yerinde inceleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, devam eden çalışmaları Haziran ayı sonunda bitirerek, piknik ve gezinti alanını vatandaşların hizmetine açmayı hedeflediklerini söyledi.

Hedeflerinin Ankara’daki mevcut piknik alanlarını çoğaltarak, buraları Ankaralıların hizmetine açmak olduğunu ifade eden Gökçek, "Özellikle bu sene de Bayındır Barajı’nı halkın piknik ihtiyacını karşılamak üzere hizmete sokacağız. Burada bol miktarda oturma grupları ve barbeküler konuluyor. Ayrıca vatandaşların ihtiyacını karşılayacağı musluklarda hazırlanıyor. Göl içerisinde can yeleği takmak suretiyle deniz bisikletlerinin gezmesine müsaade edilecek. Ayrıca vatandaşlarımızın balık tutmalarına da izin verilecek" dedi.

Yapılacak çalışmalarda çocukları da unutmadıklarını vurgulayan Gökçek, çocuklar için de oyun gruplarının yapılacağını dile getirdi. Alanın sadece ailelere açık olacağına dikkat çeken Gökçek, “Piknik alanında içki içmek yasak olacak. Hazırlık için Haziran ayı boyunca baraj alanını hizmete kapatıyoruz. Piknik alanını Temmuz ayında vatandaşlarımızın hizmetine tekrar açacağız” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 15:27:28
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 15:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
batuhan bilgiç IP: 88.250.5.xxx Tarih : 29.03.2007 20:02:58
bence bayındır barajı güzeldi ama şimdi yapılınca süper oldu tam pikniknik ankara büyükşehir belediyesine teşekkür ederiz