3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Baykal, BBP Genel Merkezi'nde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bu olayın ders çıkarılması gereken çok yönü olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, partililere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan CHP Lideri Deniz Baykal, çok büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, "Kaza nedeniyle Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'ne geçmis olsun ziyaretinde bulunduk. Bir partinin genel başkanı, bir kaza Olayın ardından saatler geçti, ama hala aydınlatılmadı. Burada inşallah sevindirici bir haber olur diye teselli kaynağı oluşuyor. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, güç koşullarda; siyasal hayatına, düşüncelerine büyük bir mücadele vermiş, siyasi partisiyle gündeme getirmiştir. Son seçimlerde de bağımsız olarak TBMM'ye girmiştir. Arkasında bir siyasi parti ve düşünce, inanç dayanışmanın ötesinde özel hiçbir destek olmadan bunu gerçekleştirmiş olması gerçekten önemli bir faktördür. Sayın Yazıcıoğlu ve helikopterdeki diğer arkadaşların inşallah bu kazada sağ salim çıkmalarını ümit ve temenni ediyoruz. Milletçe hepimiz dua ediyoruz. İnşallah çok hızlı bir gelişme alınabilir" dedi.

Meydana gelen kazadan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Baykal, "Bu olayın ders çıkarılması gereken çok yönü var. Sorumluların, başta hükümet olmak üzere; bu konu ile ilgili herkesin gayret içerisinde olduğuna, oradaki konuyu sahiplenme konusunda, herkesin çabası olduğuna yürekten inanıyorum. Ama 24 saate yakın bir sürenin geçmesine rağmen herhangi bir tespitin yapılamaması; hava koşulları elbette geçerli bir gerekçe ama hala eksik bir şeyler var. Bu tabloya karşı etkili, dünyada var olan bütün imkanların ülkemize de getirilmesi sağlanmalıdır. Bunun için gereken örgütlenme, yatırım bir an önce yapılmalıdır. İnşallah bu dersi alırız. İnşallah umut edici, güzel haberi de bir an önce alırız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Büyük Birlik Partisi'nin örgütüne, sayın Yazıcoğlu'nun ailesine, Sivaslılara sabır diliyorum. Bu noktada daha fazla söylenecek bir şey yok. Sadece duygularımızı ve düşüncelerimizi söyleyebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin sorusu olaydaki eksiklikleri üzerine sözlerine devam eden Baykal, "Bir siyasi partinin genel başkanının helikopterinin düşmesi sonrasında herhangi bir soyut bilgi edinilememesini yadırgıyorum. Herkesin çok derin bir üzüntü içerisinde olduğundan kuşkum yok ama bir şeyin belki eksik olduğu düşünülebilir" diye cevaplandırdı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?