4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Baykal , DSP lideri Sezer'i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın '40 çürük yumurta biraraya gelse bir sağlam yumurta etmez' şeklindeki sözlerini, "Bu yorum bizim birlikteliğimizi değil, Başbakan'ın içinde bulunduğu ruh halini yorumluyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı, kontrolünü bu kadar kaybetmiş bir manzarada görmek hüzün verici. Allah şifa versin" ifadeleriyle değerlendirdi. 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Zeki Sezer'i ziyaret etti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Baykal ve Sezer ortak bir açıklama yaptı. CHP lideri Baykal, yarın Samsun'da yapılacak olan mitinge birlikte katılma kararı aldıklarını belirterek, "Bundan sonra bizi sık sık birarada göreceksiniz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın dün Van'da yaptığı konuşmada dile getirdiği '40 çürük yumurta biraraya gelse bir sağlam yumurta etmez' şeklindeki sözlerini değerlendiren Baykal, "Bu yorum bizim birlikteliğimizi değil, Başbakan'ın içinde bulunduğu ruh halini yorumluyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı, kontrolünü bu kadar kaybetmiş bir manzarada görmek hüzün verici. Allah şifa versin" şeklinde konuştu. 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise Başbakan Erdoğan'ın son dönemde net bir biçimde Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların altından kalkamadığını gösteren bir davranışlar ve söylemler silsilesi içinde olduğunu belirterek, "Türkiye böyle bir yönetimi, böyle bir Başbakanı hak etmiyor. Başbakan'ı biraz daha dikkatli olması için uyarmak ne kadar geçerli olur bilmiyorum ama eğer bizim uyarılarımıza kulak asmayacaksa sanırım millet 22 Temmuz'da gereken uyarıyı yapacaktır" dedi. DSP lideri Sezer, milletvekili olmama konusundaki kararının devam ettiğini belirterek, kendisine 'Hakkımı helal etmem' diyen Rahşan Ecevit ile de görüşeceğini söyledi. Baykal ise, Sezer'i ikna edemediğini dile getirdi. Baykal, gerekirse Rahşan Ecevit'i ziyaret edebileceklerini ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 12:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf kızıltaş IP: 85.104.56.xxx Tarih : 21.05.2007 22:32:42
ben burdan sayın başbakanımıza sesleniyorum şu torpili bu ülkeden kaldırın artık abim bugün birinci bitirdiği sınavda torpili olmadığı için giremedi şu anda ne halde olduğumu bilmediğiniz için belki görsenizde umursamassınız okulum aksıyor kahvede çalışmak zorunda kalıyorum ama abim bugün işie girseydi böyle olmazdı ne olur yardım edin