3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Baykal adayıyla şehir turu attı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ile birlikte şehir turu atarak, Ankaralıları selamladı. Baykal, gezisi sırasında bir vatandaşa, "Seçimlerde sandığa ananı da al getir" diye espri yaptı.

Deniz Baykal, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık, milletvekilleri ve parti yöneticileriyle birlikte seçim otobüsüyle Ankara turuna çıktı. Mamak ve Altındağ ilçelerini gezen Baykal, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Yol boyu vatandaşları selamlayan Baykal, ilk olarak Sakarya Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Vatandaşlar, ''Gökçek gidecek, Karayalçın gelecek'' sloganları atarak Baykal'a destek verdi. Baykal'ın Sakarya Caddesi'ndeki ziyaretleri sırasında vatandaşların ve basın mensuplarının ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı. İzdiham nedeniyle bayılan Kanal A televizyonu kameramanına ise çevredeki vatandaşlar ve partililer müdahale etti.

Daha sonra Ulus'a geçen Baykal, Ulus Çarşısı'ndaki esnafa ziyarette bulunarak, Akman Pastanesi'nde boza içti. Burada Karayalçın da, Ulus'a ve kente yönelik projeleri hakkında seçmenlere bilgi verdi. Ardından Mamak Tuzluçayır'a giden Baykal, binlerce partiliye hitap ettiği konuşmasında Ankara Belediye Başkan adayı Karayalçın ve Mamak adayı Şahin için oy istedi.

Ankara'nın iyi yönetilmediğini belirten Baykal, 29 Mart'ta Ankara'nın bu yönetimden kurtulacağını söyledi. Baykal, Tuzluçayır'da yanına gelen bir vatandaşa, "29 Mart yerel seçimlerinde ananı da al getir" şeklinde espri yaptı. Seçim otobüsü ile Mamak'tan Siteler'e geçen Baykal, CHP Seçim Koordinasyon Merkezi önünde bir konuşma yaptı. Baykal, 21 Mart tarihinde Tandoğan Meydanı'nda miting düzenleyeceklerini belirterek, Altındağlı vatandaşları mitinge davet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?