5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Baykal'dan erken seçim çağrısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'yi krizden kurtarmak için erken seçime gidilsin çağrısında bulundu.
 
CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı.
 
Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarınının son dönemde önem ve yoğunluk kazandığı söyledi. Meselenin iktidar tarafından bir 'oldu-bittiye' getirilmek istendiğini ileri süren Baykal, Başbakan Erdoğan'a ve AK Parti'ye "bu konuyu tekrar değerlendirin" çağrısı yaptı.
Cumhurbaşkanı'nın toplumun tüm kesimlerinin üzerinde uzlaşı sağladığı bir isim olması gerektiğini kaydeden Baykal, Erdoğan'ın yeni bir yaklaşım içine girmesi gerektiğini savundu. Cumhurbaşkanı'nın yeni parlamentonun seçmesi gerektiğini yineleyerek, Erdoğan'a 'erken seçim' çağrısında bulunan Baykal, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'yi krizden kurtarmak için Başbakan'ı seçime çağırıyorum. Çıkış yolu budur. Ya kararından vazgeçsin ya da Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ısrarlıysa yeni bir seçim yapsın".
 
Baykal, Angora Evleri'ndeki villasının durumuna ilişkin son gelişmeleri ise "O konu bizim dışımızda çözüldü. Zaman zaman böyle olaylarla karşılaşıyoruz ama her defasında gerçek ortaya çıkıyor. Suçlamalar, yetkililer tarafından cevaplandırılıyor. Bu defa da böyle oldu" değerlendirmesinde bulundu.
 
CHP Parti Meclisi'nde başta Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere iç ve dış sorunların ele alınması bekleniyor. CHP Parti Meclisi Üyesi İsmail Cem de rahatsızlığının ardından ilk kez toplantıya katıldı. Baykal, Cem'in sağlık durumunun iyi olduğu ve bundan sonra siyasi çalışmalarda daha sık bulunacağını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 15:56:01
Güncelleme :18 Kasım 2006 Cumartesi 15:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?