3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Baykal’ın şoförünün evine baskın


Jandarma, bilgisayarından askeri bilgilere ulaşıldığı iddia edilen Baykal’ın şoförünün evini bastı. Askeri bilgilere, şoförün bilgisayarının şifresini kıran hacker’ların ulaştığı belirlendi

Askeri Savcılığın, gizli askeri bilgilerin sızmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada dün akşam saatlerinde Keçiören’de bir eve baskın düzenlendi. Yapılan incelemede, evde kullanılan kablosuz modem hattının şifresi kırılarak bunun üzerinden askeri bilgilere ulaşıldığı anlaşıldı. Jandarma, ev sakinlerini ’hacker’lara karşı uyararak evden ayrıldı.

Askeri savcının izniyle Keçiören’deki eve giden jandarma ekipleri, polis eşliğinde arama yaptı. Aramanın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın şoförlüğünü yapan Mehmet Çakırgöz’ün evindeki “kablosuz internet bağlantısı üzerinden askeri bilgilere ulaşıldığı” yönündeki iddia üzerine yapıldığı öğrenildi. Sisteme girişin dün saat 12.45 ile 14.00 arası olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Jandarmanın geldiği sırada Çakırgöz’ün genel merkezde olduğu bildirildi. Eşinin araması üzerine Çakırgöz’ün eve gittiği ve Jandarma yetkilileriyle görüştüğü ifade edildi. Yetkililerin, evdeki modemin kullanılarak bilgi sızdırıldığına ilişkin tesbit üzerine geldiklerini söyledikleri ve yaptıkları incelemeden sonra da Çakırgöz’e bilgisayarına ’hacker’ların girdiğinin anlaşıldığını söylediği öğrenildi. Çakırgöz’e şifresini değiştirme uyarısında bulunan Jandarma, bu bölgede daha önce de birkaç kez aynı durumla karşılaştıklarını söyledikleri belirtildi. Bu çercevede aynı gün iki ayrı hattan daha sisteme girildiğinin belirlendiği kaydedildi. Çakırgöz’ün jandarma ayrılınca Baykal’ı arayarak olayla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Kayseri’de de yaşanmıştı

Askeri savcılığın uzun süredir gizli bilgilerin sızmasıyla ilgili bir soruşturma yürüttüğü bildirildi. Bu arada, geçtiğimiz ay da Kayseri’de birtakım kişiler tarafından askeri yazışma sistemine girilerek garnizon komutanının adı kullanılarak sahte emirler yayınlandığı belirlenmişti. Bununla ilgili yürütülen soruşturmada da, iki astsubay tutuklanırken, bu astsubaylardan birinin bir yüzbaşının şifresiyle sisteme girdiği ifade edilmişti.
 

VATAN
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 10:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?