5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Bayram ve yeni yıl hazırlıkları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı ile birleşen bayram tatili süresince bazı önlemler aldı. Bayram süresince Ankara'da otobüsler ücretsiz olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların bayram ve yılbaşını rahat ve huzur içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. AŞTİ'de denetimlerini artıracak ekipler, şehir içi ulaşımı sağlayan özel halk otobüsü, dolmuş ve taksileri de denetleyecek.

Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, tatil döneminde tüm izinleri kaldırdıklarını, işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Yılbaşı gecesinde ise belediye otobüsleri ana arterlerde sabaha kadar hizmet verecek.

EGO, arife gününden başlayarak bayram süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarına ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 adet servis aracı özel ring seferleri yapacak.

İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ kanal arıza ve doğal gaz arıza ekipleri 24 saat görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.
A.A
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 12:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?