5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Bayramda EGO otobüsleri ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı ve yılbaşını rahat geçirmeleri için çeşitli önlemler aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram süresince EGO otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni yıl ve Kurban bayramı tatili boyunca alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıklarda denetimlerini sürdürecek. Ayrıca AŞTİ ile şehir içinde ulaşımı sağlayan özel halk otobüsleri, dolmuş ve taksiler de zabıta müdürlüğünce denetlenecek.

Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, tüm izinlerin kaldırıldığını belirterek, başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli ortamda yapabilmeleri için bu bayramda da işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Açıklamaya göre, EGO arife gününden başlayarak kurban bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferi düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar, arife günü saat 13.00'den itibaren metro hattında bulunan Hastane Durağından saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka mezarlığına taşınacak.

Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de yine arife günü saat 13.00'den itibaren bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinde ve Ulus Gençlik Parkı yanı Baruthane Durağından yarım saatte bir otobüs kaldırılacak.

Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 servis aracıyla özel ring seferleri düzenlenecek.

Kurban Bayramı süresince EGO otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Yılbaşı gecesinde belediye otobüsleri ana arterlerde sabaha kadar hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerdeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yapacak.

Vatandaşlar belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde şu telefonlara başvurabilecekler:

Mavi Masa 153

Doğalgaz Arıza 187

Su ve Kanal Arıza 185

İtfaiye 110

Alo Cenaze 188

Alo Doğum 188 Zabıta 231 79 84-229 66 91
A.A
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 15:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?