5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Bayramda ulaşım ücretsiz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmeleri için tüm önlemleri aldı.

Bayram süresince, Kurban Bayramı’nın ilk gününden itibaren 4 gün boyunca belediye otobüsleri yine vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek, alışveriş ve ulaşım merkezleri ile mezarlıklar sürekli denetim altında tutulacak. ASKİ’nin özellikle ön ödemeli kartlı sayaç kullananların susuz kalmaması için 19 ayrı noktaya yerleştirdiği ASKİMATİK’lerden bayram süresince 24 saat kesintisiz su yüklenebilecek.

BAŞKENTGAZ ALO 187 doğalgaz acil arıza ekipleri de bayram süresince 24 saat görev başında olacak. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ankara’ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için AŞTİ’de denetimlerini sıklaştıracak. Şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü Ulaşım ekiplerince denetlenecek.

Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, kaçak kömür, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikâyetleri değerlendirecek. Arife günü dahil olmak üzere bayram süresince Zabıta Müdürlüğü’nce, Başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu Bayram’da da işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyecek.

MEZARLIKLARA OTOBÜS SERVİSLERİ DÜZENLENECEK

EGO, Kurban Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı’na da ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı’nı ziyaret edecek vatandaşlar 4 gün boyunca metro hattında bulunan 'Hastane Durağı'ndan saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka Mezarlığı’na taşınacak.

Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden ve Ulus Anafartalar Çarşısı önü ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak. Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için mezarlıklar içerisinde de çeşitli önlemler alındı. Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak. Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde MEBİS 'Mezarlık Bilgi Sistemi'nde yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek.

Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkentlilerin bayramlarda aileleri ile birlikte akraba ve dost ziyaretlerini kolaylaştırmak için gelenekselleştirdiği EGO otobüsleri ile kent içi ücretsiz yolcu taşınması bu bayramda da devam edecek.

Ankaralılar 4 günlük Kurban Bayramı süresince bayramın ilk gününden itibaren dört gün boyunca kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için Bayram’da nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. '188 Alo Ambulans' hizmeti bayram boyunca kesintisiz görev yaparak bayramda sıkıntıya düşecek Ankaralıların imdadına koşacak. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.

ASKİ, KESİNTİSİZ HİZMET VERECEK

ASKİ Genel Müdürlüğü de bayram tatili boyunca birimlerinin tümünde kesintisiz hizmete devam edecek. Bayram’da kente su dağıtan pompalar ile arıtma tesislerinde hizmet tam kapasite devam ederken, meydana gelebilecek su ve kanal arızaları için bayram boyunca personel vardiyalı olarak 24 saat görev başında olacak.

Vatandaşlar ASKİ’nin özellikle ön ödemeli kartlı sayaç kullananların susuz kalmamaları için 19 ayrı noktaya yerleştirdiği ASKİMATİK’lerden bayram süresince de 24 saat kesintisiz su yükleyebilecekler.

ASKİMATİK’lerin bulunduğu yerler şöyle: "Çankaya, Mamak, Altındağ, Yenimahalle, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut, Çayyolu, Batıkent, Keçiören Bölge müdürlükleri ile Keçiören Belediye binası ve Mamak Belediye binası."
Ayrıca bayram süresince vatandaşlar ASKİ Genel Müdürlük binasından 08.00–16.00 saatleri arası, Kızılay Metro İstasyonu'nda da 08.00–21.00 saatleri arasında hizmet alabilecek.

BAŞKENTGAZ BAYRAM SÜRESİNCE GÖREV BAŞINDA

BAŞKENTGAZ ALO 187 doğalgaz acil arıza ekipleri de bayram süresince 24 saat görev başında olacak. Abone merkezlerinin çalışma saatleri de şöyle: "Maltepe Abone Merkezi: 08.00–21.00 saatlerinde gaz satışı. 08.00–17.00 saatlerinde abonelik, kart değişim gibi işlemler.
Sincan Abone Merkezi: 08.00–17.00 saatlerinde gaz satışı ve abonelik, kart değişim gibi hizmetler. KC Göksu AVM: Alışveriş merkezinin çalışma saatlerine göre belirlenecek.

Optimum AVM: Alışveriş merkezinin çalışma saatlerine göre belirlenecek.

TRT Haber
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2011 Çarşamba 12:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?