3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP adaylarını törenle tanıttı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ve MHP'yi muhatap alarak, "Diğerlerini zaten boş verin" şeklindeki sözlerine tepki göstererek, "Ben olmasaydım siz orada olamazdınız. Benim siyaset için ödediğim bedelin KDV'sini versem onlar ömür boyu tüketemezler" dedi.

Yazıcıoğlu, parti teşkilatları olmasına rağmen Diyarbakır'da bilerek aday çıkarmadıklarını söyledi.

BBP'nin Ankara'daki belediye, belediye encümen ve il encümen üyesi adayları, Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen törenle tanıtıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin bu seçimlere yüzde 99 oranında katıldığını belirterek, "Diyarbakır hariç tüm il, ilçe ve beldelerde seçimlere katılıyoruz. Diyarbakır'da bilerek aday koymadık, yoksa orada teşkilatımız var, kapımız açık, bayrağımız dalgalanıyor" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, BBP'nin iktidar olduğu dönemde herkesin kendi parasıyla ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ve onurlu bir yaşam süreceğini ifade ederek, "Mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın ay-yıldızlı bayrağımız altında onuru ile yaşamasını sağlayacağız. Biz kimsenin Kürt mü, Türkmen mi, Alevi mi, Sünni mi, Çerkez mi, Boşnak mı olduğuna bakmıyoruz, bakmadık. Bize göre insan Allah'ın yarattığı en şerefli varlıktır. Herkesi inancı ve kökeni ne olursa olsun Türkiye'nin zenginliği görüyor, hepsini büyük birlik yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de siyaset mühendisleri ve medyanın ülkede üç partili bir dönemi zorla millete dayattığını iddia eden Yazıcıoğlu, vatandaşın diğer partileri görmesinin bilerek engellendiğini ileri sürdü. Yazıcıoğlu, şunları söyledi:
"Başbakan 8 miting yaptığı ve CHP ile MHP henüz miting yapmadığı için gazeteler, 'Başbakan: 8-Muhalefet: 0' diye manşetler attılar. O başlıklar atılınca ben 27 miting yapmıştım. Bir ay içinde Ankara'ya sadece 3 kere geldim ve tekrar gittim. Biz her zaman halkın içinde, meydanlardayız. Bizim mitinglerimizi görmek istemeyen medyadan isteğim, sitemize girip baksınlar. Oradaki insanlar toplama değil, kendi paraları ve gönülleriyle meydanlara geldiler. Diğerleri tahsis ettikleri otobüslerle, kumanyalarla meydanları dolduruyor. O paralar ise bu yoksul halkın cebinden çıkıyor. Biz haram paralarla değil, helal kazançlarımızla varız. Geçen seçimlerde AK Parti 156 trilyon seçim yadımı aldı, bu seçimlerde de 100 trilyonu alıp kasasına koydu. Yine CHP 150 trilyon, MHP ise 40 trilyon Hazine'den seçim yardımı aldı. Bu seçimlerde devlet partiye destek verdi. Biz kendi imkanlarımızla, onlar ise milletin sırtından siyaset yapıyorlar. İşte bizim farkımız bu."  Yazıcıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın CHP ve MHP'yi muhatap alarak, "Diğerlerini zaten boş verin" şeklindeki sözlerine de tepki göstererek, "Eğer diğerleri içinde ben varsam şunu söylüyorum. Ben olmasaydım siz orada olamazdınız. Benim siyaset için ödediğim bedelin KDV'sini versem onlar ömür boyu tüketemezler. Kimse kimseye tepeden bakmayacak. Onları iktidara getiren millet, BBP'yi iktidara getirmesini bilir" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, toplantı sonunda Ankara'daki belediye, belediye encümen ve il encümen üyesi adayları ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 13:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?