3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP'den Doğu Türkistan'a destek

BBP Kadın Kolları Başkanı Şule Demirkale, beraberindeki heyetle Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi'ni ziyaret etti.

Demirkale, yaptığı konuşmada, "Doğu Türkistan'da Çin tarafından uygulanan işkenceyi, katliamı kınamak ve size destek verdiğimizi, arkanızda olduğumuzu bildirmek için geldik" dedi.

Demirkale, "Doğu Türkistan Uygur halklarına yapılan zulmü kınıyor ve onların yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Filistin ve Irak'ta gösterilen hassasiyeti Doğu Türkistan'da da göstermeye milletimizi davet ediyoruz" diye konuştu.

Derneğin Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil ise 2 binden fazla Uygur'un hayatını kaybettiğini ancak gerçek durum ve rakamın Çinli yetkililer tarafından çarpıtıldığını öne sürerek bölgeye derhal bağımsız bir inceleme heyetinin gönderilmesi çağrısında bulundu. ABD ve Avrupa'nın oradaki yatırımları nedeniyle gerekli tepkiyi vermekten kaçındığını ifade eden Efendigil, "Akan kanın bir an önce durdurulması lazım. Çin tüm nüfuzunu kullanarak Doğu Türkistanlıları o bölgede yok etmeye, sindirmeye çalışıyor. İran'a gösterilen aynı hassasiyetin Doğu Türkistan'a da gösterilmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Efendigil, Türk hükümetinin verdiği tepkiden memnuniyet duyduklarını ve gerek inceleme heyetinin gerekse insani yardımın bölgeye ulaştırılmasını da beklediklerini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?