3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP'li Üzeyir Tunç'tan sitem!

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, yetkililerden, erki elinde tutanlardan devletin imkan ve kabiliyetlerini kullanmaları noktasında daha fazla sorumluluk ve daha fazla alaka göstermelerini beklediklerini söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Tunç, parti genel merkezinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Kazanın yaşandığı saatten bu yana gelişmeleri Başbakanlık Kriz Merkezi'nden takip ettiklerini belirten Tunç, Başbakanlık Kriz Merkezi'nin düşen helikopterin koordinatlarının tespit edildiğini ve sinyal alındığını 10 saat önce bildirdiğini ancak şu ana kadar hiçbir sonuç alınamadığını ifade etti. Arama kurtarma ekiplerinin elinden gelen çabayı gösterdiğini belirten Tunç, kaza yerindeki görevlilerin canhıraş bir şekilde çalışmalara katıldığını ifade etti.

Yazıcıoğlu'nun TBMM'nin bir üyesi olduğunu belirten Tunç, Başbakan Erdoğan'ın hiç değilse bugün yapacağı mitinglerden bir tanesini erteleyerek olay yerine gitmesinin ve olayı bizzat kendisinin takip etmesinin çok daha etik olacağını söyledi. TBMM Başkanı Köksal Toptan'a da sitemde bulunan Tunç, TBMM Başkanı'nın şu ana kadar konuyla hiç ilgilenmediğini belirtti. Tunç, "İlgilenmeyi bırakın genel merkezimizi arayarak geçmiş olsun dileğini dahi iletmemiştir. Kendisini görevini yerine getirmek için vazifeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

 Yetkililerden, erki elinde tutanlardan devletin imkan ve kabiliyetlerini kullanmaları noktasında daha fazla sorumluluk ve daha fazla alaka göstermelerini beklediklerini dile getiren Tunç, "Hepimizin içi yanıyor. Yöneticiler olarak biz bunu bekliyoruz. Tabanımız, gönüldaşlarımız, Türk milleti bunu bekliyor" dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tunç, 'Kriz merkezine helikopterin neden bulunamadığını sorduğunuzda ne cevap alıyorsunuz?' sorusu üzerine, cep telefonu sinyallerinin alındığının, zayıf da olsa helikopterden sinyal alındığının 10 saat önce kendilerine bildirildiğini hatırlattı. Kriz merkezinin enkaza en kısa sürede ulaşılacağını bildirdiğini açıklayan Tunç, buna karşın şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadığını belirtti.

Tunç, bütün bunlar yaşanırken ne kriz merkezinden, ne Başbakan'dan, ne
devletin kurumlarından, ne TBMM Başkanı'ndan şu ana kadar kamuoyunu da, BBP tabanını da rahatlatacak bir açıklama yapılmadığını ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 10:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?