3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP'nin hala umudu var

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkezi'nden helikopter kazasının ardından herkesin öldüğüne ilişkin haberlere tepki geldi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, umutlarını hala kaybetmediklerini söyledi.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından yaşanan gelişmeler parti genel merkezinde toplanan Başkanlık Divanı'nda ele alındı. Yapılan toplantının ardından Başkanlık Divanı adına Genel Başkan Yardımcısı Destici basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaza ile ilgili yaşanan süreçte bilgi kirliliğinden yakınan Destici, süreci devletin yetkili organlarıyla birlikte hem Ankara'dan hem bölgeden koordineli bir şekilde takip ettiklerini söyledi. Bu
kapsamda, devletin ilgili organları tarafından 4 kişinin vefat ettiği yönünde resmi bilgi geldiğini vurgulayan Destici, Yazıcıoğlu ve diğer 1 kişiye ise hala ulaşılamadığını kaydetti. Hayatını kaybeden 4 kişiye Allah'tan rahmet dileyen Destici, parti olarak hayatını kaybedenlerin kederli ailelerinin yanlarında olacaklarını ifade etti.


Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kazada 6 kişinin öldüğüne dair yaptığı açıklama ve bazı haber kanallarında buna benzer ifadelere ilişkin yer alan haberlerin kendilerine ulaşan resmi bilgilerle uyuşmadığın söyledi. Destici, resmi açıklamaların dışında diğer tevasul bilgilere itibar etmeyeceklerini de belirtti. Parti olarak umutlarını yitirmediklerini yineleyen Destici, Yazıcıoğlu'nun hayatta olup olmadığına dair net bilgiye sahip olmadıklarını ifade ederek, "Başbakanlık, Genelkurmay ve diğer
yetkililer kim ne biliyorsa açıklasınlar. Birşey biliyorlarsa biz bunu bilmek istiyoruz" diye konuştu. Yazıcıoğlunun son seçim mitinginde 'Ben adaylarımızı sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum' dediğini hatırlatan Destici, teşkilat olarak Genel Başkan Yazıcıoğlu'nun Türk-İslam davasını ne olursa olsun sonsuza kadar devam ettireceklerin vurguladı. Partililere itidal çağrısını yineleyen Destici, "Biliyoruz ki Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. Bütün herkesin itidali ve sabrı elden bırakmalarınıistiyorum" şeklinde konuştu.
 

Bir gazetecinin sorusu üzerine Destici, bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki sürece ilişkin herhangi bir net bilgi söyleyemeyeceğini dile getirdi. 'Erdoğan'ın 6 kişiyle ilgili başsağlığı dilemesine ilişkin olarak Başbakan yanıltıldı mı yoksa istihbarat mı yanlış verildi? sorusu üzerine Destici, kendisinin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile sürekli irtibat halinde olduğunu ve kendilerine son bilgilerin 4 cenazeye ulaşıldığı yönünde olduğunu  yineledi. "Onu Başbakan'a sormak lazım" diyen Destici, sözkonusu haberler üzerine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in NTV ve CNNTürk'ü aradığını ve bunun düzeltilmesini istediğini söyledi. Destici, sürece ilişkin bir ihmal ve yanlışlık olması durumunda bunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Öte yandan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de partiye gelerek geçmiş olsun ve taziye ziyaretinde bulundu. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Demirel, diğer 2 kişi için var olan ümitlerin boşa çıkmamasını diledi. Demirel, Yazıcıoğlu'nun değerli, sevilen bir siyasetçi olduğunu belirterek, "İnşallah beslenen ümitler yerine gelir" ifadesini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 13:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?