3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP'nin Hatay adayı Eraslan

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Hatay Belediye Başkan adayının, 22. dönem Hatay milletvekili Mehmet Eraslan olduğunu açıkladı.

Yazıcıoğlu, BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla partisinin Hatay Belediye Başkan adayını kamuoyuna tanıttı. Eraslan'ı öğrencilik yıllarından beri tanıdığını belirten Yazıcıoğlu, Eraslan'ın 22. dönemde TBMM'de önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

Hatay'da yeni bir dönem başlatacaklarını kaydeden Yazıcıoğlu, Eraslan'ın partilerine katılımıyla kendilere güç verdiğini söyledi. Partisinin yerel seçimlerdeki hedefini de anlatan Yazıcıoğlu, Türkiye'nin her noktasında il genel meclisi
seçimlerine eksiksiz katılacaklarını ve büyükşehirlerde en az bir tane belediye başkanı çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Yazıcıoğlu, 29 Mart seçimlerinde büyük sıçrama yaparak gelecek milletvekilliği seçimlerinde iktidar ortağı olacaklarını ifade etti. Yazıcıoğlu konuşmasının ardından aynı zamanda partisine yeni geçen Eraslan'a parti rozetini taktı.

Hatay Belediye Başkan adayı Mehmet Arslan ise 29 Mart yerel seçimlerinde güzel bir başarı elde edeceklerine inandıklarını söyledi. 22. dönem milletvekili olduğu dönemde Hatay, Kuzey Irak, terörle mücadele, Afganistan, AB süreci, sağlık ve eğitim gibi konularda TBMM'de 200'ün üzerinde konuşma yaptığını anlatan Eraslan, düşüncelerinin ve söylemlerinin Yazıcıoğlu'nun düşünceleri ile moda mod aynı olduğunu ifade etti.

Hatay'ın bugüne kadar hakettiği hizmeti almadığını söyleyen Eraslan, "Ben Antakya Belediye Başkanlığı'na aday değilim, ben Antakya Belediye Başkanı olmaya adayım. Antakya halkına çağdaş, layık oldukları medeni hizmetleri getireceğiz" dedi.
Yazıcıoğlu, Hatay adayını tanıttıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, 'Aday göstermeyeceğiniz il var mı?' yönündeki sorusuna Yazıcıoğlu, Diyarbakır ve Urfa merkezde aday göstermeyeceklerini söyledi. Buralarda İl Genel Meclisi'ne ağırlık vereceklerini belirten Yazıcıoğlu, partilileri bu illerde oy vermesi konusunda serbest bırakacaklarını ifade etti. Bir gazetecinin Ankara'da aday gösterecek misiniz? yönündeki sorusu üzerine Yazıcıoğlu, bu konuda daha karar vermediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 16:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isa IP: 78.170.24.xxx Tarih : 1.02.2009 01:06:16

mehmet eraslanı canı gönülden kutlar inşallah belediye bşk nı olarak görürüz kendisini...bu antakya sadullahın emrinde değil hizmet yapanın emrinde.. MEHMET ERASLAN ı sonuna kadar destekliyoruz... sonuna kadar ERASLAN diyoruz.tüm antakyalılar ERASLANı istiyor bu öylece bilinsin