3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP'ye taziye ziyaretleri

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından parti genel merkezine taziye ziyaretleri devam ediyor.


Partiye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun, parti yöneticilerine başsağlığı diledi. Bakan Çağlayan, taziye sonrası yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nun bir dava ve ilke adamı olduğunu söyledi. "Allah ülkemize artık böyle bir acı ve sıkıntı göstermesin" diyen Çağlayan, Yazıcıoğlu'nun ülkenin birlik ve beraberlik konusunda yaptığı çalışmaların hiçbir zaman unutulmayacağını ve yerinin doldurulamayacağı belirtti. Çağlayan, "Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.


BBP'ye taziye ziyaretinde bulunan Bahçeli ise, Türk milletinin değerli bir evladını, büyük dava adamını siyasetin mümtaz bir şahsiyetini, BBP'nin değerli başkanını elim bir kaza sonucu kaybetmekten dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını kaydetti. Yazıcıoğlu'nun Türk milletinin varlığı, birliği ve geleceği için çok büyük hizmetler sunduğunu ifade eden Bahçeli, demokrasinin temel taşlarından biri olan seçim çalışması sırasında hayatını kaybetmesinin üzücü olduğunu belirtti.

Bahçeli, Yazıcıoğlu'nun demokrasi şehidi olduğunu belirterek, dava arkadaşlarının onu hiçbir zaman unutmayacağını ve yapmış olduğu mücadelenin devam edeceğini söyledi. Bahçeli, sözlerini "Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun" diyerek bitirdi.
Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun da taziye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Yazıcıoğlu, yiğitçe yaşadı. Yunus'un dediği gibi öldü. Allah bütün siyasetçilere böyle yaşam, böyle hayat, böyle ölüm nasip etsin. Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun" diye konuştu.


Öte yandan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Ankara İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile diğer siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretleri devam ederken, parti binası önünde de sürekli Kur'an-ı Kerim okunuyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir ertoy IP: 78.163.25.xxx Tarih : 29.03.2009 01:22:43

eskişehirden ertoy ailesi muhsin yazıcı oğluna allahtan rahmet ailesine sabırlar diler... mekanı cennet toprağı bol olsun....