3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP'ye ziyaretler sürüyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi nedeniyle BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Çalışmaların kimseyi tatmin etmediğini belirten Soylu, "İhmal vardır diyemem, ama eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Bu tek valinin yönetimiyle yapılacak bir iş değil" dedi.

Kazanın ardından BBP Genel Merkezi'ne siyasi parti temsilcilerinin ziyaretleri sürüyor. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, bugün BBP Genel Merkezi'ne gelerek parti yetkililerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Soylu, herkesin Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin sevindirici bir haberle dönmesi için dua ettiğini söyledi. Konuyla ilgili üç saatte bir kamuoyuna bilgi verilmesi gerektiğini belirten Soylu, uzun süren belirsizliklerin sıkıntıya neden olduğunu kaydetti.

Arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğunu söyleyen Soylu, "İhmal vardır diyemem, ama eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Teknik eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bu tek valinin yönetimiyle yapılacak iş değil. Çalışmalar kimseyi tatmin etmemektedir. Eldeki bilgiler beni de tatmin etmemektedir. Nasıl oluyor da bir devlet sınırları içinde düşen bir helikopteri bulamıyor? Gereken hassasiyetin daha da fazla gösterilmesi gerekiyor. Hala ümidim var" diye konuştu.

Soylu'nun ardından bir açıklama yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu ise, helikopterin düştüğü tahmin edilen dağın kuzeyinde 17-18 saat çalışma yapıldığını ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadığını kaydetti.

Gündoğdu, arama kurtarma çalışmalarının şu anda dağın güneyinde sürdürüldüğünü söyledi. NASA'nın devreye sokulmasını isteyen Gündoğdu, "Biz artık sonuç istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 11:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?