3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediye ağızları tatlandırdı

Kazan belediyesi Aşure günü düzenleyerek vatandaşlara aşure dağıttı. Belediye binasının girişinde, Maviay hizmet biriminin hemen yanında kurulan aşure dağıtım masasında, işlemlerini yapmak üzere belediyeye gelen vatandaşlara aşure ikram edildi.

BAŞKAN ERTÜRK ELLERİYLE AŞURE İKRAM ETTİ

Kazan Belediyesi Muharrem ayında geleneksel olarak gerçekleştirilen aşure gününü vatandaşlara aşure dağıtarak paylaştı. Vatandaşlar sabah erken saatlerde işlemlerini yapmak üzere belediye binasına geldiklerinde tatlı bir sürprizle karşılandılar. Belediye Başkanı Lokman Ertürk başta olmak üzere, Kazan belediyesinin çalışanları vatandaşlara aşure dağıtmak için kendilerini bekliyorlardı. Vatandaşların belediyeye gelmeye başlamasıyla aşure dağıtımına geçildi.

Kazan Belediyesinin genç ve dinamik Başkanı Lokman Ertürk de vatandaşlara elleriyle aşure dağıtarak bu özel günün mutluluğunu Kazanlılarla paylaştı. Başkan Lokman Ertürk aşure dağıtımında yaptığı konuşmada aşurenin geleneksel toplum yaşantısında önemli bir yeri olduğunu hatırlatarak, “bizim geleneklerimizde paylaşmanın, dayanışmanın önemi büyüktür. Muharrem ayı boyunca evlerde pişirilen aşure bereketin, bolluğun ve paylaşmanın simgesidir. Komşulara misafirlere ikram edilir. Biz de belediye olarak aşuremizi belediyemize gelen ve misafirimiz olarak kabul ettiğimiz tüm vatandaşlarımıza ikram etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tıpkı bu aşure gibi ağız tadıyla, birlik ve beraberlik içinde bereketli günler yaşamayı diliyoruz” dedi.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 13:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?