3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediye başkanları toplandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplanan bazı ilçe belediye başkanları, projelerini anlattılar.

Yerel seçimler sonrası, önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacak çalışmalara ilişkin durum değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıya Başkan Gökçek'in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ile birlikte 29 Mart yerel seçimleri sonrası Başkent Ankara'da belediye başkanı seçilen AK Partil'i 10 ilçe belediye başkanı katıldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in katıldığı ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda, belediye başkanları işbirliği içerisinde Ankara'ya çok daha iyi hizmet vereceklerinin altını çizdiler.

Yeni kurulacak itfaiye grup amirliklerinin yerinin belirlenmesine ilişkin konunun da ele alındığı toplantıda Akyurt, Altınova, Sirkeli, Esenboğa, Çubuk, Saray ve Pursaklar'a tek noktadan hizmet verecek İtfaiye Grup Amirliği'nin Esenboğa-Çankırı yol kavşağında, Elmadağ, Hasanoğlan, Yeşildere ve Lalahan'a hizmet verecek İtfaiye Grup Amirliği'nin de Elmadağ'da Samsun Yolu, Yeşildere giriş noktasındaki Lalabel mevkisinde oluşturulması benimsendi.

Başkan Gökçek, toplantının Ankara'ya hizmet açısından çok verimli geçtiğini, bundan sonra her ay bu tür toplantıları yaparak çalışmaları değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında da yasayla belediyeleri kapatılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Mücavir alanı sınırları içindeki 20 beldede Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temsilcilikleri oluşturulması kararlaştırıldı.

Oluşturulacak temsilciliklere atanacak kişinin kanun gereği belediye meclisi üyesi veya belediye çalışanı olması gerektiğinin altını çizen Başkan Gökçek, "15 günde buralara atamaları yapacağız. Bu temsilciliklerimizin isimleri de mesela; 'Büyükşehir Saray Belediye Başkanlığı' olacak. Bunun gibi Esenboğa, Yukarı Çavundur, Sirkeli, Yenikent, Karaali, Temelli, Kutludüğün, Yeşildere, Lalahan, Hasanoğlan, Kesikköprü, Altınova, Bağlum, Sinanlı, Çanıllı, Karagedik, Selametli, Oyaca ve Bezirhane beldelerimizde de temsilcilikler oluşturacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?