3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediye parasını bankada unuttu!

Çankaya Belediyesi'nin yaklaşık 15 yıl önce bir devlet bankasına yatırdığı paraya, uzun süre işlem yapılmaması ve zaman aşımına uğraması nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) el koydu. En son 1998 yılında işlem gören 13 bin TL'lik paranın gereği gibi kullanılması halinde bugün 60 bin TL'ye yükselebileceği belirtiliyor.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TMSF'nin (http://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr) internet adresinde vatandaşların hizmetine açtığı, "Zamanaşımı Hesapları Önbildirim Sorgulama" adı altındaki alana 'Çankaya Belediyesi' yazıldığında, Ziraat Bankası'nda unutulan önemli bir miktar para olduğu ortaya çıktı.

TMSF'nin sitesindeki bilgilere göre Çankaya Belediyesi büyük bir devlet bankasının merkez şubesi özel hesabında 13.597.92 TL parayı unutmuş. Bu hesabın son işlem gördüğü tarih ise 16.11.1998 yani tam 11
yıl olmuş. Hesap uzmanları, Çankaya Belediyesi'nin bu parayı o dönemden beri gereği gibi işletmesi durumunda 13 bin TL'nin bugün 60 bin TL'ye kadar yükseleceğini savunuyor.

5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabi tutuluyor. Söz konusu kanunun 62. maddesinin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8. maddesi gereğince zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi Şubat ayı başından itibaren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu internet
sitesinde üç ay müddetle ilan ediliyor.

Bu çerçevede listede isim ve hesap bilgileri yer alan kişilerin hesaplarının bulunduğu bankanın ilgili şubesine geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet hak ve alacakları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devrediliyor.

Öte yandan, seçimlere çok az bir zaman kala Çankaya Belediyesi'ne ait bazı otopark ve sosyal tesislerin, değerlerinin çok altında kiralandığı iddia ediliyor. 29 Mart'ta yapılacak seçimlerde partisinin tekrar aday göstermediği Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın Maltepe, Ahlatlıbel ve Yıldız semtlerindeki otopark ve sosyal tesisleri yakın çevresine çok ucuz fiyata kiraladığı öne sürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?