3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediye parke taşı döşeyecek

Kızılcahamam Belediyesi'nin 35 kilometrelik yola kilitli parke taşı döşeyeceği açıklandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, 17 bin metrekare gri beton ve 7 bin 500 metrekare kırmızı beton olmak üzere toplam 19 bin 500 metrekare kilitli taş alım ihalesine 11 Haziran 2009 tarihinde çıkılacağını ifade etti.

Sıcak asfalt ünitesi olmayan belediyeler için en uygun yolun kilitli parke taşı döşemek olduğunu kaydeden Ünal, parke taşının asfalttan maliyet olarak yarı yarıya daha ucuz olduğunu belirterek, "Kızılcahamam'ın şehir içerisinde 35 kilometre yol ağı var. Bu yolların tamamına kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Kanalizasyon çalışmalarının sona erdiği 5 kilometrelik ana caddeye kilitli parke taşı döşenmeye başladı. Buradaki çalışmalar 1 Temmuz 2009 tarihine kadar bitecek" dedi.

1 Temmuz 2009 tarihine kadar büyük kaplıca tadilatı, kaplıca otelin yıkımı ve yerine bungolov evleri ile jakuzilerin yapımı, ana caddelerin tamamen kilitli parke taşı ile döşenmesi işlerini yapacaklarını belirten Ünal, Kızılcahamam'nın sorunsuz bir şekilde turizm mevsimine gireceğini söyledi.

Bu arada, yol yapımı ile birlikte mazgal için büz döşenirken, jeotermal borularının eskiyen kısımları da değiştiriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 11:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?