5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Belediyeden boya desteği

MAMAK BELEDİYESİ OKULLARI YENİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIYOR

Mamak Belediyesi, Mamak genelindeki tüm okulların tamirat, tadilat, bakım, onarım işlemlerini gerçekleştirip plastik boya desteği sağlıyor.

Okulların çevre düzenlemesi ile birlikte bahçe temizliğini de gerçekleştiren Belediye, bölge genelindeki 139 okulu yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıyor.

Mamak genelindeki tüm okulların tadilat, tamiratlarını yaptıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni eğitim-öğretim yılında, çocukların daha bakımlı ve temiz okullarda eğitim görmesini arzuladıklarını söyledi. Belediye olarak bölgedeki tüm okullara boya desteği de sağladıklarını da belirten Akgül, " Bölgemizdeki tüm okullarda daha nezih bir ortamda eğitim vermesini amaçlıyoruz. Okullarımızın temizlik, tamirat, boya ve tadilat işleri belediyemiz tarafından yapılıyor. Belediye olarak

eğitime tam destek veriyoruz. Çocuklarımızın daha temiz ve bakımlı okullarda eğitim görmesini istiyoruz" dedi.

Çevre temizliğinin belediyenin asli görevi olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Çevre temizliği belediyelerin asli görevidir. Temiz tutmanın birinci şartı kirletmemektir. Biz okullarımızın çevre temizliğini yaparak temiz bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına hazırlıyoruz. Temiz tutmak ve kirletmemek de öğrencilerimizin görevidir" dedi.

Okulları yeni eğitim-öğretim yılına şimdiden hazırlamayı hedefleyen Mamak Belediyesi, bölge genelindeki tüm okulların bakımından onarımına, bahçe düzenlemesinden, çatı onarımına kadar tüm eksikliklerini karşılıyor. Bölge geneli 139 okula plastik boya desteği de sağlayan Mamak Belediyesi, Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım ile birlikte okullara ziyaret gerçekleştirerek okulların ihtiyacı olan boyaları teslim etti. Belediye önümüzdeki günlerde okulların yağlı boya ihtiyacını da karşılamaya

hazırlanıyor.

Mamak Belediyesi bu yıl içinde 35 okul için nakliye aracı gönderirken, 19 okulun da tadilat, tamirat, parke, istinat duvarı, kamelyanın yanısıra çatı aktarmasını tamamladı.14 okulun da bahçesine malzemeli bakım ve çevre düzenlemesi yapılırken 8 okulun yama ve tamirat işleri, 5 okul bahçesinin asfalt kaplaması, 12 okul bahçesinin de bordür ve tretuvar çalışması gerçekleştirildi. Okul bahçelerinin temizliği ise Mamak Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerince sürekli yapılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 13:20:00
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 13:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?