3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediyeden broşürlü uyarı

Yenimahalle Belediyesi, hazırlanan broşürlerle domuz gribine karşı halkı bilinçlendiriyor.

Vatandaşların domuz gribi konusunda yeterince bilgiye sahip olmadığını anlatan Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Berna Kocaefe, "Fakat halk konuya büyük ilgi gösteriyor. Özellikle domuz gribinden korunmak için aşı var mı? diye soruyorlar" dedi. Vatandaşların virüs hakkında bilgi edinmelerinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Kocaefe, "Polikliniklerimize de bilgilendirme yazıları astık. Amacımız Yenimahallelileri bilgilendirmek. Broşürlerde hastalığın semptomları, tedavisi, uyarılar ve maske kullanımının nasıl olacağı yer alıyor" diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı işbirliğiyle ortak bir proje yürüttüklerini söyleyen Kocaefe konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlıksız Yenimahalleli Kalmayacak' sloganıyla yola çıktık ve bu alanda birçok etkinlik yürütüyoruz. Bunlardan biri de ücretsiz endoskopi. Her cuma vatandaşlarımızı belediyeden servislerimizle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüyoruz. Yaş sınırı, cinsiyet ayrımı yok. Amacımız rahatsızlığın erken tespit edilerek tedavisine hemen başlanması."

Kocaefe, Yenimahallelilerin sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, "10 Haziran'da saat 14.00'te belediyenin tiyatro salonunda mide kanseriyle ilgili bir seminer düzenleyeceğiz, bütün halkımızı davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 14:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?