4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Belediyeden kurban kesim kursu

Altındağ Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü'nün İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği "Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu" bugün Ulucanlar Açık Cezaevi'nde verilen ilk dersle başladı.

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ercan Kurnaz'ın kesilecek hayvanların kesim öncesi muayeneleri, genel sağlık durumlarının kontrolü, kesildiğinde etin ve sakatatların tüketilebilir olup olmadığına ilişkin kontrollerin nasıl yapılacağı, et tüketimi ile hayvanlardan insanlara geçebilen hastalıklar ve deri muayenesi ile kesimden elde edilen derinin hangi koşullarda saklanması gerektiğine ilişkin bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen din görevlilerinin de kesim sırasında yerine getirilmesi gereken dini vecibelerle ilgili bilgiler verdiği derste ayrıca, kesim sırasında çevre sağlığının gözetilmesine ilişkin bilgiler anlatıldı.

Cezaevinde düzenlenen kurs mahkumlara meslek edindirilmesini ve cezaevinde yapılan kesimler için kalifiye eleman yetiştirilmesini sağlamayı amaçlarken, Halk Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen kurs ise hem kendi kurbanını kesecek vatandaşların eğitilmesini hem de kurban bayramında kesim elemanı olarak belediye tarafından görevlendirilecek kişilerin eğitilmesini ve yetiştirilmesini hedefliyor. Veteriner İşleri Müdürü Kurnaz, kursa katılmak isteyen vatandaşların 341 46 03 numaralı telefondan bilgi alıp, kayıt yaptırabileceklerini belirtti. Bu yıl 3.'sü düzenlenen "Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu", sabah 09.00-12.00 saatleri arasında Ulucanlar Açık Cezaevi'nde, öğleden sonra 13.00-17.00 saatleri arasında da Halk Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenecek ve bir hafta sürecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?