4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Belediyeden okullara destek

Yenimahalle Belediyesi, ilçe sınırlarındaki okullara kırtasiye yardımının yanı sıra bakım ve onarım çalışmalarında da destek veriyor.

Yenimahalle Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, 2004-2007 yılları arasında toplam 83 okul için 31 bin 610 ton asfalt, 69 okul için de 36 bin 700 litre iç ve dış cephe boyası kullanırken, 22 okula ise çevre duvarı, çevre düzenlemesi, bordür, kilit taşı, seramik kaplama ve tuvalet tamiri konularında destek verdi. Gençlerin ve çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, eğitimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gerekli ortamların da sağlıklı olması gerektiğini ifade etti.

Duyar, "Yenimahalle Belediyesi olarak eğitim konusuna verdiğimiz önem, artık herkes tarafından biliniyor. İlçe sınırlarımız içinde eğitim gören yavrularımızın mağdur olmaması için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Güzel yavrularımızın, yalnızca kırtasiye, çanta gibi okul ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmeyip, onların sağlıklı mekanlarda eğitim alabilmeleri için gerekli ortamları da hazırlamaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana okullarımıza teknik anlamda destek vermek için Fen İşleri Müdürlüğümüzü seferber ettik. Başta yoksul semtlerdeki okullarımız olmak üzere ihtiyacı olan birçok okulumuzun çevre düzenlemesini, asfaltlama çalışmalarını yaparak çocuklarımızın güzel bir ortamda eğitim almasını sağlıyoruz. Sadece bir müdürlüğümüzün eğitime fiziki destek anlamında harcadığı rakam 2 trilyondan fazladır. Bu da eğitime verdiğimiz desteğin apaçık ispatıdır. Eğitime yapılan yatırım, ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 12:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?