3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediyeden örnek uygulama

Vatandaş memnuniyetini ön planda tutan bir anlayışla hizmet veren Mamak Belediyesi, “e-belediyecilik” kapsamındaki örnek uygulamalara imza atıyor.

Mamaklılar’ın beklentilerine kısa sürede cevap verebilmek için yeni uygulamalar başlatan Mamak Belediyesi, mevcut hizmetlerini de yapılandırarak hizmete kolay ve hızlı ulaşımı sağlıyor.

Kolay İletişim

Mamaklılar’a kısa sürede daha iyi ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan Mamak Belediyesi, en kolay iletişim hizmetini sunuyor. 444 0 149 numaralı Alo Mamak hattını hayata geçiren Mamak Belediyesi, elektronik ortamda başvuru alınmasına olanak sağlayan programı revize etti.

www.mamak.bel.tr adresine üyelik işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, belediye ile ilgili her türlü istek, şikayet ve sorunlarını kısa sürede Müşteri Yönetim Sistemi Birimi’ne ulaştırabiliyor. Bu birimde konusuna göre sınıflanan başvurular anında ilgili müdürlüğün müşteri temsilcisine yönlendiriliyor. Müşteri temsilcileri de gelen başvuruları hızlı bir şekilde yanıtlayarak vatandaşlara bilgi veriyor.

Sistem Revize Edildi

Programın yeni sürümünde vatandaşların verilen cevabı yetersiz bulması durumunda bu tekrar müşteri temsilcisine iletilebiliyor. Sistemle belediyeye gelen elektronik başvuruların raporlaması da yapılabiliyor. Raporlamada, hangi birime kaç başvuru yapıldığı ve nasıl çözümlendiği de ayrıntılı olarak görülebiliyor. Sistemle belediye içindeki birimlerin sorun çözme konusundaki performanslarının mercek altına alınması da sağlanıyor.

Vatandaş Memnuniyeti

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaş memnuniyetini üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, hizmetleri Mamaklılar’ın beklentilere uygun olarak gerçekleştirdiklerini vurguladı. Belediye olarak teknoloji alanındaki yeniliklere hızla uyum sağladıklarını kaydeden Akgül, böylelikle vatandaşların en kolay şekilde belediyeye ulaşabildiklerini belirtti.

 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 15:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?