5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Belediyeden sıcak çorba ikramı

BELEDİYEDEN HASTANE ÖNÜNDE SICAK ÇORBA DAĞITIMI

Yenimahalle Belediyesi, Ankara Onkoloji Hastanesi önünde Ankara dışından gelerek günlerce hastane bahçesinde beklemek zorunda kalan hasta yakınları ve refakatçilere sabah 07.00'de sıcak çorba dağıtımı yapıyor. Belediye aşçılarının büyük bir özenle hazırladıkları çorbalar, her gün yaklaşık 400 kişiye dağıtılıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, soğuk kış sabahlarında sıcak çorba dağıtarak vatandaşların bir nebze de olsa içlerini ısıtmak istediklerini ifade etti. Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşların hem iyi hem de kötü gününde yanlarında olmaya çalıştıklarını kaydeden Yaşar, "İyi ya da kötü anında vatandaşımızın yanında olmak sosyal belediyeciliğin temelidir. Bu nedenle bölgemizde özellikle Onkoloji Hastanesi önünde kanser tedavileri nedeniyle şehir dışından

gelen, kalacak yerleri olmadığı için hastane bahçesinde sabahlayan insanlarımız var. Onlara belediye olarak sıcak bir çorba dağıtarak yanlarında olduğumuzu göstermek istedik" diye konuştu.

Çorba dağıtımının süresiz yapılacağını belirten Başkan Yaşar, hasta yakınlarından da olumlu tepkiler almalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaşar, "Hastaları için şifa umuduyla bekleyen vatandaşlarımızın yanında olarak yalnız olmadıklarını gösteriyoruz. Bu bizim asli görevimiz. Vatandaşlarımızın da bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini ve dualarını alıyoruz. Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi?" dedi.

Belediye ekiplerinin sabahın erken saatlerinde başladıkları çorba dağıtımı hasta yakınlarını da memnun etti. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelerek günlerce hastane bahçesinde konaklayan hasta yakınları, soğuk Ankara sabahında sıcak bir çorba ve ekmek ile güne daha iyi başladıklarını belirterek, Yenimahalle Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

BELEDİYEDEN HASTANE ÖNÜNDE SICAK ÇORBA DAĞITIMI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 12:16:01
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 12:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?