3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediye'den yeni bir hizmet

Yenimahalle Belediyesi, 2006 yılı Mayıs ayında hayata geçirdiği e-belediyenin ardından Akıllı Kent Otomasyonu Bilgi Sistemi (AKOS) projesini geliştirerek, T-belediye ve S-belediye sistemlerini vatandaşın hizmetine sundu. 

E-belediye sistemini hayata geçirerek birçok işlemin belediyenin resmi internet sitesi www.yenimahalle.bel.tr adresinden yapabilmesini sağlayan Yenimahalle Belediyesi, şimdi de T-belediye ve S-belediye sistemleri ile KİOKS teknolojisini vatandaşın hizmetine sundu. T-belediye sistemiyle vergi mükellefleri, belediyeye gelmeden sabit telefonuyla evinden ya da işyerinden 344 00 77 numaralı telefonu arayarak vergi borcunu sorgulayabiliyor. Vergi borcunun da rahatlıkla ödenebildiği sistemle ayrıca belediye ile ilgili işlemler hakkında bilgi alınabilip, dilek ve şikayetlerde bulunabiliyor. 

S-belediye sisteminde ise vergi mükellefleri bulundukları yerden cep telefonuyla 3172'ye kısa mesaj göndererek, belediyeye ait emlak, çevre temizlik vergilerini ödeyebiliyor ve genel sorgulama yapabiliyor. Rahat bir kullanıma sahip olan sistemle vatandaşlar cep telefonlarının mesaj bölümüne girip, "Yenimahalle (boşluk) vergi türü (boşluk) sicil numarası" yazdıktan sonra 3172'ye kısa mesaj göndererek bilgi sahibi olabiliyor. 

Yenimahalle Belediyesi, ilçenin 5 ayrı noktasına yerleştirdiği KİOKS ve bilgilendirme ekranlarıyla ev ve iş yerinde internet aboneliği bulunmayan vatandaşlara internet hizmeti veriyor. Vatandaşlar ayrıca bilgi ekranlarından vergilerini sorgulayabiliyor, kredi kartlarıyla ödeme yapabiliyor, dilek ve şikayetlerde bulunabiliyor. Bu bölgelere konan plazma ekranlarla vatandaşlara belediye tarafından sesli ve görüntülü duyurular da yapılıyor. Vatandaşlar plazma ekranlarından Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili tüm haberleri ve döviz kurlarını takip edebiliyor. 

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, teknolojiyi yakından takip ederek vatandaşlara katılımcı, şeffaf, planlı ve ilkeli hizmet sunmaya çalıştıklarını belirterek, "e-devlet projesinin bir devamı olan e-belediye uygulamasının ardından şimdi de S-belediye ve T-belediye uygulamalarını hayata geçirdik. Vatandaşlarımız, belediye ile ilgili birçok iş ve işlemlerini bulundukları yerden sabit telefon veya cep telefonuyla güvenli bir şekilde, 7 gün 24 saat sıra beklemeden, sıkıntı çekmeden yapabilecek.
Sorunlarını yetkililere iletmek suretiyle en kısa sürede çözümlenme imkanı bulacak. Ayrıca vatandaşlarımız şehrin yönetiminde söz sahibi olacak, vatandaş ile yerel yönetim arasında şeffaf ve güven unsurunun oluşturulmasına katkı sağlayacaktır" dedi. 

e-devlet uygulamasının ardından KİOKS hizmetinin de en kısa sürede hayata geçirileceği müjdesini verdiklerini hatırlatan Duyar, "Sözümüzü tuttuk ve KİOKS ile bilgilendirme ekranlarını da hizmete soktuk. Bu hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Teknolojinin getirdiği yeniliklerle Yenimahalle'yi buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 12:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?