4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Belediyelerin su kavgası

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Keçiören Belediyesi ekipleri arasında kuyu suyu kavgası çıktı. Keçiören Belediyesi'nin park sulamasında kullanmak için kuyudan çıkardığı suyun borusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASKİ ekipleri tarafından kesilmek istenince arbede yaşandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında yıllardır süren husumet, son olarak kuyu suyu kavgasına dönüştü. Keçiören Belediyesi'nin şelale ve park sulamasında kullanmak için kuyudan çıkardığı suyun borusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASKİ ekipleri tarafından kesilmek istenince arbede yaşandı.

Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürü Salih Sekmen, yolu kazarak su borularını sökmek isteyen kepçenin önüne kendini siper ederek buna izin vermedi. Bunun üzerine Sekmen'e polis müdahale etti. Yaşanan tartışmada polis ekiplerinin Sekmen’i darp ettiği görüldü. Sekmen’e yapılan müdahale üzerine Keçiören Belediyesi ekipleri de olaya tepki gösterince arbede daha da büyüdü. Çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı. Öte yandan olayların büyüme ihtimaline karşın Çevik Kuvvet ekiplerinden takviye istenildi.

Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada ASKİ ekipleri Cumhuriyet Caddesi'ni kazarak Keçiören Belediyesi'nin artezyen kuyusundan su taşımak için döşediği boruları söktü. Boruların söküm işleminin ardından yol tekrar kapatıldı. 6 saat boyunca yolun trafiğe kapatılması ise ulaşımı felç etti. Birçok sürücü duruma tepki gösterdi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 09:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?