3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediyenin projesine çocuk ilgisi

Çankaya Belediyesi'nin yeni dönemde ses getirecek projelerinden biri olan "Bin Çocuk Korosu Projesi", Çankayalı çocukların ilgisiyle şekilleniyor.

Koro bünyesinde yer alacak çocukları eğitmek amacıyla yola çıkan şeflerden ve sanatçılardan oluşan deneyimli sanat kurulu, Koro Eğitimcileri Derneği'nin düzenlediği "2. Uluslararası Koro Çalıştayı Şeflik Kursu ve Seminerleri"nin önemli bir programını da bünyesine alarak çalışmalarına hız kazandırdı.

"Bin Çocuk Korosu Projesi"nin ilk ayağı olarak düşünülen program, çocuk koroları ve pediatri konularında önemli çalışmalarda bulunmuş İspanyol Şef Elisenda Carrasco I Ribot'un St. Cugat Çocuk Korosu ile birlikte vereceği konseri barındırıyor. Besteci ve koro şefi olarak özellikle çocuk korosu alanında "Premis de Reus", "Concurs per Joves Compositors" gibi birçok ödül kazanan, ayrıca Almanya Guissen'de yapılan çocuk koroları yarışmasında "En İyi Şef" ödülünü alan Ribot'un Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 4 Temmuz günü saat 20.00'de vereceği konser, Ankaralı müzikseverleri ve çocukları bekliyor. Program, sanatla buluşmak isteyen tüm çocukların ilk buluşma yeri haline gelecek.

Çankaya Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Gazi Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nin desteğiyle Koro Eğitimcileri Derneği'nin düzenlediği 2. Uluslararası Koro Çalıştayı Şeflik Kursu ve Seminerleri'nde, Elisenda Carrasco I Ribot (İspanya), Oriol Castanyer (İspanya), Thierry Thibeault (Fransa) ve Fabio Alberti'nin (İtalya) Türk koro şefleriyle ortaklaşa verecekleri koro şefliği kurslarının yanı sıra çocuk korosu çalıştayları da yer alacak. Program, 3-12 Temmuz tarihleri arasında takip edilebilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 11:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?