4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Belediyeye bir ödül daha

Etimesgut Belediyesi, sosyal projeleri ve yoksullara yaptığı yardımlar dolayısıyla Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) tarafından şiltle ödüllendirildi.

15. Yoksullarla Dayanışma Haftası münasebetiyle Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda ödülü Başkan Serhat Kemal Yılmaz adına Belediye Başkan Vekili Ramazan Özışın, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in elinden alırken, Etimesgut Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yardımların Akmasa kanalıyla gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, yapılan yardımlarda şu kriterlerin arandığı belirtildi:

"Dul ve yetim olup eşi terk etmiş muhtaç durumda olan bayanlar. Sağlık sorunu olup özürlü muhtaç durumda olanlar. Çalışamayacak durumda, hiç geliri olmayan aileler ve yaşlılar. Eşi cezaevinde olup hiç geliri olmayanlar. İşsiz ve nüfusu kalabalık olup evi kira olanlar. Asgari ücretle çalışıp nüfusu kalabalık, evi kira olanlar. Yardıma muhtaç şehit aileleri. İlçeye diğer il ve ilçelerden gelip parası olmadığı için kalacak yer bulamayanlar. Deprem, sel, heyelan veya benzeri nedenle tabi afete maruz kalıp mağdur durumda olan muhtaç hale gelen kişiler. Okul ihtiyaçları aileleri tarafından karşılanamayan dar gelirli aile çocukları."


Bu kriterlere uyan kişi ve ailelerin başvuru evraklarını alan Akmasa çalışanları, ev ziyaretleri yaparak ihtiyaç sahiplerinin aciliyet durumlarını ve ihtiyaçlarını yerinde inceliyor. Aciliyet derecesine göre aylık, 2 aylık, 6 ayda bir ev ziyaretleri yapılarak ihtiyaçlar doğrultusunda yardımlar yapılıyor. Etimesgut Belediyesi, Akmasa kanalıyla yoksullara gıda ve temizlik malzemesi, kıyafet, okul kıyafeti, soğan ve et, yakacak, kırtasiye, sağlık ve ilaç, medikal, nakdi, kira, elektrik, su, telefon faturalarının ödenmesi gibi yardımların yanı sıra engellilere ve yaşlılara da yapılan yardım yapıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?