1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Belmek kursiyerlerinin eserleri sergileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çankaya Belmek Kursiyerleri’nin yıl sonu sergisi açıldı.

Açılışta konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "101 bin kursiyer aileleriyle birlikte 500 bin kişiye hizmet veriyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Belmek kurslarında üretilen eserlerin yıl sonu sergilerine Çankaya’da faaliyette bulunan Belmek Kursu'nda üretilen eserlerin sergi açılışı ile devam edildi.

Kursiyerlerden emekli hakim Meşkure Gökkaya’nın Belmek kurslarının ailelerin bütçelerine katkıda bulunduğunu belirttiği konuşması ile yine kursiyerlerden İclal Dönmez’in “Gül anneme” adlı şiirini okumasıyla başlayan açılış töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı konuşma ile sürdü.

Başkan Gökçek, Belmek dönem kurslarının bir kez daha sonuna gelindiğini belirterek başladığı konuşmasında, bu yıl içinde verilen mezunlarla Belmek kursiyerlerinin 101 bini aştığını bildirdi.
Sadece Çankaya’da 29 bin 104 mezun verdiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, Belmek kurslarıyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belmek kursları aynı zamanda rehabilitasyon merkezi, burada insanlar dostluk ve arkadaşlıklar öğreniyorlar. 101 bin kişi buradan meslek ve beceri kazandı. Buda aileleriyle birlikte 500 bin kişiye hizmet veriyoruz, demektir. Üretilenlerin paraya dönüşmesi için belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hanım Lokalleri, Belmekler Ankaralıların iftihar ettiği hizmetlerdir."

Başkan Gökçek, açılışını yaptığı Belmek kurs yerinde sergilenen çok sayıda nakış, resim, çini gibi eserleri ilgiyle gezerken, kurs yetkililerinden birbirinden değerli eserleri Metro Sergi Salonu’nda kamuoyuna sergilemelerini istedi. Bu arada Başkan Gökçek, Belmek kursiyerlerinin talepleri üzerine kurs yerlerinden iki yıllık eğitim alanların tekrar kurs almalarının yoğun talep ve yer yetersizliği nedeniyle imkansız olduğunu söyledi. Gökçek, "Kursiyerler, birbirinden değerli eserleri profesyonel sanatçılar gibi yapıyor" diye sanatçılara duyduğu hayranlığı belirtti. 

Kursiyerlerden 32 yaşındaki Nurcan Karaaslan, kursların kendilerine çok şey kazandırdığını belirterek, "Benim burada iki resmim sergileniyor. Belmek kurslarının eşi benzeri yok" dedi.
Diğer kursiyer Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan emekli Menşure Akıncı ise, "Emekli olduktan sonra boşluğa düşmeme bu kurslar engel oldu" diye konuştu. Genç kursiyer 25 yaşındaki Senem Eraslan da bu tür kursların diğer illerde belediyelerce ve halka yönelik kuruluşlarca açılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Kurslardan en ilgi göreni olan çinicilik kurs hocalarından Arzu Çakmak, bir yıllık olan ve ilk kez Çankaya Belmek’te açılan çini kursunun büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Geleneksel çini, sanatımızı yaşatıyoruz. Klasik ve modern çinicilik örneklerini veriyoruz" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?