3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Benden darbeci mi olur?

DP Genel Başkan adayı Hüsamettin Cindoruk, "Benden darbeci mi olur, darbe yiyen olur, darbe mağduru olur. Ben siyasi hayatımda darbe yapan akıllı adama rastlamadım. Akıllı adam kongre yapar, siyasi parti kurar" dedi.

Cindoruk, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde devam eden DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, merkez sağda büyük buluşmayı tekrar ortaya koyacaklarını ifade etti. Darbenin 'tuluat' olduğunu, yazılı metni ve senaryosu bulunmadığını belirten Cindoruk, darbeleri savunduğuna yönelik haberlere tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Darbe onun için felakettir. Ben siyasi hayatımda darbe yapan akıllı adama rastlamadım. Akıllı adam kongre yapar, siyasi parti kurar. Bana ve Demirel'e 'darbeci' diyorlar. Benden darbeci mi olur, darbe yiyen olur, darbe mağduru olur. Demirel'den darbe mağduru olur. Ama ben bunları dinlemem ve ciddiye almam. Ben bunlardan korkmam ama cevapta vermem. Bir siyasi geçmişimiz ve birde özgeçmişimiz var. Bizim siyasi partimizi başkaları dışarıdan yönetemez, etkileyemez. Bizim aklımız bize yeter. Bizim çocuklarımızı aklı, bunları söyleyenlerden daha fazla erişkin mantıklı ve daha hakikatlidir."

"TEĞET GEÇMEDİ, İÇİMİZDEN GEÇTİ"
Cindoruk, AK Parti'nin dini istismar ettiğini savunarak, "İsminiz kulaklarımıza ezanla okunmadı mı? O gün bunlar mı iktidarlardı?" diye konuştu. "Biz Türkiye'nin, birliğinin çimentosuyuz" diyen Cindoruk, "Bu kongreden sonra dışa döneceğiz, bu partiden bir kıymık bile eksilmeyecek, hep beraber olacağız. Evvela parti içinde barışı sağlayacağız" şeklinde konuştu. Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir başbakan işsizlikle alay ediyor. Dünyanın üzerinde bir işsizlik var. 'Teğet geçti' diyor. Teğet geçmedi, içimizden geçti. Bir parti niye Atatürk'ü karşısına alsın. Atatürk bizim hasmımız mı? Siyaset mi yapıyor. Abartılı yücelten partilerden de değiliz. Vali kömürcü mü? Vali kömür dağıtıyor. Erdoğan'ın 2 sözüne çok takıldım. 'Bu bakanlar işe yaramıyorsa, kapının önüne koyarım' Bir bakan kapının önüne konmaz, yollar ayrılır. Büyükelçiye monşer denir mi? Hiç adını duymadığımız bir profesör bizim Dışişleri Bakanımız yaptı. O sözlerini geri almasını lazım. Dışişlerine moral tekrar geri gelecek."

"MİLLİ YOLSUZLUK GÖMLEĞİNİ GİYDİLER"
Cindoruk, siyasilere 'devlet hayatında mal edinmeyin, tam tersine malınızı azaltın' tavsiyesinde de bulundu. Cindoruk, AK Parti iktidarına 'milli görüş gömleğini çıkardık' sözleriyle de yüklendi. Cindoruk, "Milli görüş gömleğini ister çıkarmış olsunlar, ister çıkarmasınlar. Milli yolsuzluk gömleğini giymişlerdir. Hiçbir dönemde yolsuzluk dosyaları bu kadar çok olmadı. Bu iktidar döneminde parlamento da hiçbir yolsuzluk dosyası ele alınmadı. Siyasal denetimin temelinde parlamento vardır. Ben başbakanın yerinde olsam, oğlumun gemisi mi var, kayığımı var, tankeri mi var, botu mu var, yelkenlisi mi var, arkadaşlarının bir kısım mısır mı satıyor, mısır mı patlatıyor, çocukları ne yapıyor? O konularda da burada arkadaş, burada kardeş, burada abi, burada bakan iltiması olmaz. Parlamento iltimas eden bir kurum olmadı. Meclis Başkanı, cumhurbaşkanı, başbakan tamamı ile devletin malını kadar hakkını da korumakla görevlidir. Hakkını koruyamıyorlarsa, onların hakkını da millet korumaz" dedi.

Cindoruk, 'yaşlı bir adam olarak' konuşmasını Mevlana'nın 'Genç adam aynada kendini göremez. Ama bir yaşlı adam bir tuğlada gerçekleri görebilir' sözleriyle tamamladı.

RAMAZAN YAZGAN'DAN 5 DAKİKA TEPKİSİ
Cindoruk'un ardından son aday Ramazan Yazgan partililere seslendi. Yazgan, Soylu'yu hedef alan konuşmasında, yerel seçimlerde alınan sonucun tek sorumlusunun Soylu olduğunu söyledi. "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" diyen Yazgan, konuşma süresinin 5 dakikayla sınırlanmasına da tepki gösterdi. Yazgan, süresinin dolmasının ardından partililerin iknasıyla kürsüden indi.
Aday konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Kongrede toplam bin 112 kayıtlı delege bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 18:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?