4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Benden sadece ricada bulundu...

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, DP ile bütünleşme sürecinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile hiçbir görüşmesi olmadığını belirterek, “Gökçek ile görüşme, DP ile bütünleşme sürecinden bir ay önce cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı olarak evimde gerçekleşmiştir.


Kendileri benden, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağlayıcı bir karar almamam yönünde ricada bulunmuştur” dedi.
Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

 
“Benim DP ile bütünleşme sürecinde Melih Gökçek ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Kendisinin konuyla ilgisine dair en azından benim cephemde bir bilgi yoktur.

Melih Gökçek ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde, bir kez görüşmem olmuştur. Bu görüşme, DP ile bütünleşme sürecinden bir ay önce Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı olarak evimde gerçekleşmiştir. Gökçek, randevu istemeksizin evime gelmişlerdir. Kendileri, benden, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağlayıcı bir karar almamam yönünde ricada bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde benim ve partimin takındığı tutumu zaten kamuoyumuz ve basınımız bilmektedir.

Şimdilik, önemli bulduğum bu konuyla ilgili açıklama yapmakla yetiniyorum. Seçime kadar tek yönlü bir açıklama yapmayacağımı da bildirmek istiyorum ama benim bu tavrım, meselenin ilgili başka kimseler tarafından tartışılmasına mani değildir. Konunun bütün yönleriyle açığa kavuşmasının Türkiye'nin siyasi yapısı, bazı siyasi karakterleri ve siyasete müdahil olan çevrelerin amaçları ve siyaset üzerindeki kapasiteleri konusunda da çok aydınlatıcı olacağını umuyorum.

Bunu ummakla birlikte, bugünkü koşullar altında ilişkili ve ilgili tarafların gerçekten yana bir çabadan çok gerçekleri çarpıtmak ve örtmek yönlü gayretlerinin daha baskın çıkacağından da endişe duyuyorum.

Yine de gerçek gerçektir. Her şey sonunda gerçeğine geri dönecektir.”

AA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 17:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?