4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Beşiktaş: 2 - Ankaragücü: 1

Beşijtaş, 15 dakikalık elektirik kesintisinin hemen ardından Delgado'nun ayağından bulduğu golle çeyrek finale yükseldi.

Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu son haftasında, Beşiktaş, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla siyah-beyazlılar çeyrek finale çıkarken, Gençlerbirliği'nin de galip gelmesiyle başkent ekibi kupadan elendi.

14. dakikada rakibini çalımlayan Bobo'nun ceza alanı içine pasında Nobre yakın mesafeden kötü vurdu.

28. dakikada kaleci Runje ile karşı karşıya kalan Aytekin'in vuruşunda top direkten döndü.

44. dakikada ceza alanı içinde şık bir çalım atan Delgado, altıpasa çıkardı. Nobre'den önce kaleci tehlikeyi uzaklaştırdı.

48. dakikada Nobre'nin ayağa pasını iyi kontrol eden Bobo'nun bekletmeden vuruşu yandan auta gitti.

59. dakikada Ceyhun'un sağdan ceza alanı içine güzel ortasında Bebe, topu boş kaleye gönderdi: 1-0

61. dakikada ceza alanı içinde Koray, kaleci Serkan tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Ricardinho, top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

Karşılaşmanın 71. dakikasında stat elektiriği kesildi. Elektiriğin jenaratördeki şalterden kaynaklanan arıza nedeniyle kesildiği bildirildi. Sorunun giderilmesiyle 15 dakika aradan sonra maç tekrar başladı.

72. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Delgado'nun sert vuruşunda top kalecinin yanından ağlara gitti: 2-1

88. dakikada Ricardinho'yu boğazından sıkarak iten Yasin, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

BEŞİKTAŞ: 2 - ANKARAGÜCÜ: 1


Stat: BJK İnönü
Hakemler: Bülent Demirlek, Alper Ulusoy, Serkan Akarca
Beşiktaş: Runje, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Delgado (Dk. 85 İbrahim Akın), Koray, Serdar Kurtuluş, Ricardinho, Bobo (Dk. 66 Burak), Nobre
Ankaragücü: Serkan, Abdurrahman, Emre, Sedat Bayrak, Murat (Dk. 77 Tita), Da Silva, Aytekin, Sedat Yeşilkaya (Dk. 85 Devran), Yasin, Ceyhun, Bebbe
Sarı kartlar: Dk. 29 İbrahim Üzülmez, Dk. 55 Serdar (Beşiktaş), Dk. 43 Da Silva, Dk. 70 Ceyhun, Dk. 61 Sedat Yeşilkaya (Ankaragücü)
Goller: Dk. 59 Bebe (Ankaragücü), Dk. 61 penaltıdan Ricardinho, Dk. 72 Delgado (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 88 Yasin (Ankaragücü)

NOTLAR

BJK nönü Stadı, en sessiz gününü yaşadı. Siyah-beyazlıların cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmayı sadece protokol tribünündeki yöneticilerle, görevli gazeteciler stattan izledi.

TARAFTARLARDAN DESTEK

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde toplanan yaklaşık 100 kadar siyah-beyazlı taraftar, meşaleler yakarak otobüsle stada doğru hareket eden takımlarına destek verdi.

Taraftarlar araç konvoyu oluşturarak, stada kadar takımla birlikte geldi. Maç öncesi bazı taraftarlar stat çevresinde araçlarıyla tur atarak, siyah-beyazlı bayraklar salladı.

Taraftarlar ayrıca kapalı tribüne dev bir kartal resmi koyarken, çeşitli pankartlar asarak, takımlarına destek verdi. Maç öncesi stat hoparlörlerinden taraftarların tezahüratları verildi.

Tribünde yer alan pankartlar içinde "Çocuk pornosuna hayır", "Her yolun sonunda ölüm olsa da sevenleri kimse ayıramaz", "Silemezler gönlümden ne aşkımı ne seni", "Beşiktaş gelenektir, Beşiktaş gelecektir", "Ruhumuz burada" yazıları dikkati çekti.

DELGADO VE GÖKHAN ZAN İLK 11'DE

Beşiktaş'ta Bursaspor ile Turkcell Süper Ligi'nin 15. haftasında yapılan maçta sakatlanan Delgado ve Gökhan Zan, 4 resmi maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

KLEBERSON KADRODA YOK

Hakkında Yunanistan'ın Olympiakos takımına transfer olacağı yönünde haberler çıkan Kleberson, Ankaragücü maçında 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Kleberson'un yokluğunda ön liberoda Koray oynarken, savunma İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki ve İbrahim Üzülmez'den oluştu.

Nobre ve Bobo birlikte forvette oynarken, geçen hafta içinde hafif sakatlıklar geçiren İbrahim Akın ile Burak yedek kulübesinde oturdu.

Bu arada, Ankaragücü'nde sakatlıkları bulunan Petkov ve Mustafa Özkan ile cezalı olan Agali, Beşiktaş karşısında forma giyemedi.

Karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın ve Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci ile birlikte protokol tribününde izledi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 21:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?