3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Beypazarı'nda festival coşkusu

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Beypazarı Festivali, bu yıl da hareketli başladı. Dün açılışı yapılan, Beypazarı Tarihi Evler, El Sanatları, Havuç ve Güveç Festivali'ne yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçi katıldı.

Festivalde ev sahipliğini Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp ve eski Beypazarı Belediye Başkanı 29 Mart seçimlerinde MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş yaptı.

Festivalin açılış törenine MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, eski Milli Savunma Bakanı ve MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Anayasa Mahkemesi Üyesi Serdar Özgüldür, Danıştay Başsavcısı Yılmaz Çimen, Yargıtay Birinci Başkanvekili Erdal Sanlı, Başbakanlık Başmüşaviri Özgün Ökmen, eski HSYK Başkanvekili Fehmi Ulusoy, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve pek çok üst düzey bürokrat katıldı.  Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla yapılan festivalde yabancı konukların yanı sıra 30 farklı il ve ilçeden gelen belediyelerin stantları da büyük ilgi gördü.

Çevre il ve ilçelerin yanı sıra bu yıl Alanya, Kastamonu, Tarsus, Simav, Kütahya, Bartın Nazilli ve Akşehir'den katılan farklı il ve ilçe belediyeler festivalde yer alarak kendi yörelerine özgü ürünleri tanıttı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da birçok sanatçının fotoğraf ve resim sergilerinin yer aldığı festivalde halk oyunları ekiplerinin renkli gösterileri de büyük beğeni topladı. Ünlü sanatçı Nalan'ın sahne alacağı festival yarın da devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:56:51
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 15:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?