1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Bıçaklı saldırıya zabıta eylemi

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görev yapan zabıta memuru Zühtü Kuzucu’nun seyyar satıcılar tarafından bıçaklanmasına arkadaşlarından tepki geldi. Sakarya Caddesi’nde toplanan zabıtalar olayı protesto etti.

Protestoya, zabıtaların yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdi. Eylemde basın açıklaması yapan Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürü Cihat Emre, işportacıları eleştirdi. Kuzucu’nun görevini yaparken yaralanmasının sırf adli bir vaka olmadığını söyleyen Emre, "Bu hepimizi düşündürmesi ve ilgilendirmesi gereken çok ciddi toplumsal bir hadisedir. Eğer bu konunun üzerine düşmezsek, hep birlikte hukuk dışı unsurların üzerine yürümezsek onlar kendi konumlarını bize dayatacaklar ve asıl o zaman cinnet toplumuna dönüşecek ve belki de iş işten geçmiş olacaktır" dedi.

Maliye ekiplerinin, sivil toplum örgütlerinin, esnaf kuruluşlarının kendileriyle işbirliği içine girmesini isteyen Emre, şunları söyledi:

"Biz bu işbirliği içine girmediğimiz sürece, biz böyle bir şekilde işin üstüne gitmedikçe tek vücut olarak davranmadıkça onları geriletmek ve onların dağlarına korkuyu yağdırmak mümkün olmayacaktır. Bu konuda ciddi ve anlamlı adımı şimdi burada atıyoruz. Biz adımlarımızı ileriye doğru attıkça onlar adımlarını geriye doğru atmak zorunda kalacaklardır."

Emre, her türlü ekonomik zorluğa, güvenlikle ilgili hiçbir güvence ve yetkiyle donatılmadan bedeninden başka kullanacak hiçbir şeyi olmayan zabıtaların, her ne pahasına olursa olsun sokakları gayrimeşru ilişkilere teslim etmeyeceklerini söyledi.

Eylemde konuşan Tüm Bel-Sen Çankaya Temsilcisi Tekin Çalışkan, 5 binin üzerinde olan belediye zabıtalarının ekonomik koşullarının yetersizliği ve kentlerde yetersiz yasalarla korunması nedeniyle zorlandığını ifade etti. Çalışkan, "Kente ve kentliye hizmet verebilmek için günün 24 saati koşuşturan bizler artık çağdaş yasalarla görevimizin ne olduğunu bilmek istiyoruz. Her ne kadar düşünce olarak toplumsal barışı ve toplumun silahsızlanmasını savunuyor isek de biz zabıtalar can güvenliğimizin sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak zabıtaya yıpranma hakkı verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Hükümetin zabıtaların sorunlarını görmezden geldiğini söyleyen Çalışkan, "Artan ciddi sorunların üstesinden zabıtanın tek başına gelmesi mümkün değildir. Son Kabahatlar Yasası ile görev verilen Emniyet birimlerimizin daha kapsamlı görev üstlenmesi yerinde olacaktır" dedi.
Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 18:00:36
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 13:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?