4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bidon satışları patladı

Başkent'te 1 Ağustos'tan itibaren su kesintilerinin başlayacak olması nedeniyle bidon satışlarında da patlama yaşandı. Bidon alışverişi yapanlar rahat kullanım için özellikle musluklu bidonları tercih ediyor.


Uzun süredir yağmur yağmaması ve barajların doluluk oranının da hızla düşmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Ağustos'tan itibaren su kesintisi uygulamasını başlatacak olması, plastik bidon satıcılarına yaradı.

Ankara'nın Ulus semtindeki bidon satıcılarından Zülfikar Taştoka, sabah kamyonla gelen bidonların akşam saatlerinde tükendiğini belirterek, günde 500-bin civarında bidon sattıklarını söyledi. Bidon fiyatlarının da arttığını belirten Taştoka, 7-7.5 lira olan bir bidonun şimdi en az 10 liraya satıldığını söyledi.

70 litrelik bidonların musluksuzlarının 10 YTL, musluklularının 15 YTL olduğunu belirten Taştoka, "Temizliğe düşkün olanlar var. Onlar büyük bidonlardan 20-30 tane alıyor. Hatta daha büyüklerini istiyorlar" dedi.


Bidonlara kendi elleriyle musluk takan bir satıcı ise, satışların aşırı yoğun olduğunu, günde 4-5 bin bidon sattıklarını, talepten dolayı fiyatların arttığını söyledi. İki bidon alan bir diğer vatandaş ise, düğün yapacaklarını ve düğünde yaşanacak bir su kesintisi ihtimaline karşı 100 litrelik bidon aldığını söyledi. Pazarlığın da artık işe yaramadığını belirten vatandaş, "Önceden, 'verelim' diyorlardı. Şimdi 'alırsan' diyorlar" şeklinde konuştu.

MUSLUKLAR PROMOSYON


Yol kenarında bidon satan bir seyyar satıcı ise, günde 20-30 tane sattığını ve 10 YTL'ye sattığı bidonların yanında plastik muslukları promosyon olarak verdiğini belirterek, "Su kesintilerinin duyulmasıyla birlikte bidon satışlarımızda büyük artış oldu" diye konuştu.
Bidon alışverişi yapan kadınların ise kullanışlı olmasından dolayı özellikle musluklu bidonları tercih etmeleri dikkati çekti.

 

Bir diğer bidon satıcısı ise, satışların son bir haftada çok arttığını ancak bugün itibariyle durduğunu belirterek, "Herkes ihtiyacı kadar bidon zaten aldı. TIR'la gelen bidonlar elimizde kaldı. Satışlar azalmıştı, bugün tamamen durdu. Artık birer ikişer satarız. En yoğun olduğu dönemde bidonları daha TIR'dan yere inmeden kapışıyorlardı. Buradan geçen her araba durup bidon alıyordu. Şimdi hiç kimse durmuyor" diyerek bidon satışlarının durmasından yakındı.
iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 17:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?